duminică, 18 septembrie 2011

Top 8 cele mai bune alimente pentru slăbit

Nu o să găseşti niciodată formula dietei perfecte, însă specialiştii în nutriţie recomandă câteva alimente-cheie pe care ar trebui să le consumi zilnic, dacă vrei să slăbeşti, potrivit cosmopolitan.ro.

Kiwi. Plin de antioxidanti, acest fruct iti asigura necesarul zilnic de vitamina C. In plus, contine fibre si vitaminele A si E, esentiale pentru o piele impecabila.

Somon. Nutritionistii recomanda consumul de peste (somon, in special) de cel putin doua ori pe saptamana. Acizii grasi Omega 3 sunt practic esentiali pentru sanatate, deoarece imbunatatesc memoria si intarzie imbatranirea prin regenerarea celulelor.

Ciocolata neagra cu un continut ridicat de cacao, peste 70%, reduce tensiunea si imbunatateste circulatia sangelui.

Usturoi. Se numara printre cele mai apreciate alimente, gratie continutului ridicat de alicina (aminoacid), seleniu, zinc, potasiu si fosfor. De asemenea, este recunoscut ca fiind un foarte bun anti-inflamator si anti-viral, avand in plus efecte considerabile in lupta impotriva celulelor canceroase.

Fasole. Considerata banala si accesibila la preturi foarte mici, fasolea se dovedeste a fi o sursa importanta de fibre solubile si insolubile, ambele necesare pentru buna functionare a organismului. In plus, contine proteine, potasiu si magneziu.

Broccoli. Prepara-l cu usturoi si simte efectele benefice pe pielea ta, dupa o cura de cateva luni. Broccoli contine vitaminele A, C si K si este recomandat pentru intarirea sistemului imunitar si a sistemului cardiovascular.

Cartofi dulci. Atata vreme cat nu sunt cufundati in unt sau acompaniati de sote-uri delicioase, dar pline de grasimi, cartofii iti asigura aportul de vitaminele A, C, calciu si potasiu.

Cereala quinoa are calitati incontestabile pentru sanatate. Este bogata in proteine, fibre, zinc, vitamina E si seleniu, elemente care scad riscul aparitiei diabetului si al bolilor de inima.

Sursă: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu