duminică, 18 septembrie 2011

De ce curele de slabire nu dau rezultatele scontate

Zece motive pentru care nu dai jos kilogramele

Ai urmat toate curele de slabire de pe lumea asta si nu au dat rezultate spectaculoase? Kilogramele se incapataneaza sa ramana "lipite" de tine? Afla unde gresesti si cu ce iti sabotezi dieta!

1. Mananci in fata televizorului?

Inceteaza cu acest obicei! Daca chiar iti face placere sa mananci in fata televizorului, exista un truc pe care il poti aplica: pune-ti doar o portie mica de mancare pe farfurie fara sa te intinzi la mai mult, potrivit eva.ro.

2. Mananci la birou in fata monitorului?

Acorda-ti macar 15 minute pentru masa de pranz, dar pe care sa o iei intr-un mediu relaxant si nicidecum in fata monitorului.

3. Mananci haotic, sari peste mese si nu respecti anumite ore?

Foarte rau, pentru ca exista numeroase studii care au demonstrat ca respectarea orelor la care iei mesele principale te ajuta sa slabesti si sa te mentii la greutatea corporala dorita. Putina organizare nu strica, asa ca ar fi bine sa iti setezi niste ore la care sa iei micul dejun, pranzul si cina, la care sa mai adaugi si doua gustari hipocalorice

4. Mananci seara la ore tarzii?

Nu spune nimeni sa nu mananci intr-o seara mai tarziu, daca ai fost prin oras si nu ai apucat sa respecti programul meselor! Dar, alege ceva usor (cum ar fi o salata de cruditati sau o ciorba de legume) si incearca sa nu se repete foarte des acest obicei. Cina trebuie sa o iei cel tarziu la ora 20:00 si sa eviti alimentele grase.

5. Sari peste micul dejun?

Proasta alegere pentru ca tocmai micul dejun te poate ajuta sa iti mentii energia pe parcursul zilei si sa eviti mancatul excesiv.

6. Bei sucuri carbogazoase?

Sper ca-ti dai seama ca nu ai nevoie de ele si ca iti faci plinul de calorii band ceva! Mai bine alege o bucata de ciocolata sau o prajitura, decat sa bei "calorii"! Macar simti ca ti-ai satisfacut pofta de dulce. u cresterea in greutate.

7. Nu faci miscare?

Ei, aici este greseala cea mai mare pe care o poti face. Nu poti sa ai pretentia sa slabesti mult si frumos, doar urmand un regim alimentar. Fara sport nu vei reusi niciodata sa slabesti sanatos si sa reusesti sa te mentii la greutatea dorita.

8. Incerci sa slabesti cu supa de varza sau cu grepfrut?

Ia-ti gandul pentru ca rezultatele vor fi dezastruoase pentru organism si vei lua in greutate din momentul in care renunti la dieta. Aceste tipuri de dieta foarte sarace in calorii, dar si in nutrientii necesari pentru buna functionare a organismului.

9. Faci excese in weekenduri?

Foarte rau pentru ca nu cred ca stiai ca acele grasimi pe care le consumi excesiv in weekend incetinesc procesul de slabire si te fac sa bati pasul pe loc.

10. Te feresti de toate grasimile?

Gresit, foarte gresit! Trebuie sa stii ca grasimile bune (avocado, nuci, ulei de masline, somon, macrou, sardine) sunt cele care atentioneaza creierul ca nu mai esti flamand si mentin senzatia de satietate un timp mai lung.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu