luni, 26 septembrie 2011

Consumul de bere şi fustele scurte indică prostul mers al economiei

Chiar și guvernele ar trebui să se uite cu interes la cât de scurte sunt fustele fetelor, mai ales că lungimea reflectă, potrivit unui economist din anii ’20, starea economiei unei țări. Acum când analiștii se întrec în prognoze, ”Business Insider” identifică 10 indicatori mai puțin ortodocși, care îți spun încotro se îndreaptă economia.

În perioadă de criză, oameni încearcă să economisească reducându-și numărul ieșirilor în oraș, și preferând să bea o bere cu prietenii acasă. Impactul asupra sectorului de baruri, restaurante și cafenele este unul semnificativ. În Europa, 73% din locurile de muncă legate de industra berii se află în baruri, pub-uri și restaurante. În perioda 2008-2010, În Europa numărul joburilor din sectorul berii a scăzut cu 12%, față de 2% la nivelul tuturor sectoarelor de activitate, tocmai pentru că vânzările au scăzut considerabil, relatează Capital.ro.

Există o teorie conform căreia atunci când chelnerițele sunt extrem de atractive este un semn că economia traversează vremuri grele. Explicația este simplă: în perioadă de creștere economică, oamenii atractivi își găsesc cu ușurință joburi mult mai bine plătite, astfel că nu le găsești servind în baruri. New York Magazine consideră că aceasta este o teorie pe care nu ar trebui să o ignorăm. ”Când lucrurile au început să mergă prost, au concediat băieții, apoi fetele mai puțin atractive pentru ca într-un final să angajeze niște tinere extrem de atrăgătoare pentru a aduce oameni în local”, a declarat o chelneriță din New York pentru publicația americană. Așa că data viitoare când ieșiți în oraș rugați-vă să nu vă servească o femeie frumoasă. Sursă: financiarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu