marți, 27 septembrie 2011

Fructele de toamnă fac minuni

Natura ne oferă tot ceea ce avem nevoie pentru o alimentație echilibrată, iar fructele de toamnă ne ajută să ne păstrăm o siluetă de invidiat.

Strugurii

Deși sunt unele dintre cele mai dulci fructe, boabele de strugure conțin foate puține calorii și nici măcar un gram de grăsimi per ciorchine. Mai mult, strugurii sunt bogați în antioxidanți, vitamina A și K. Totuși, substanța minune a strugurilor este resveratrolul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina C și foarte eficient pentru circulația sangvină, reducând astfel aspectul de coajă de portocală. Diuretic natural, acest fruct stimulează digestia, previne retenția de apă în organism și asigură o bună funcționare a rinichilor.

Trebuie reținut faptul că organismul persoanelor cu un colon sensibil nu suportă ușor semințele și pielea bobului de strugure. Indicat pentru acestea este sucul de struguri.

Merele

Privite ca fructele tradiționale ale toamnei și preferate de majoritatea oamenilor, merele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe. Fiind bogate în vitamine, antioxidanți, fibre și minerale, au numeroase efecte benefice asupra organismului uman reducând colesterolul. Totodată, merele reglează tranzitul intestinal, accelerează arderea grăsimilor și hidratează.

Dieta cu mere este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. A fost descoperită de medicul nutriționist de origine americană Tammi Flynn atunci când una dintre pacientele ei nu reușea să slăbească. Ce idee i-a dat? Să mănânce un măr înainte de fiecare masă a zilei. Rezultatele au fost spectaculoase. Sursa: 9am.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu