marți, 18 octombrie 2011

Siropurile din plante întăresc și vitaminizează organismul

Plăcute la gust şi foarte eficiente când vine vorba de tratarea virozelor, siropurile naturale întăresc şi vitaminizează organismul. Iată care sunt cele mai folositoare în sezonul rece.

Siropul de cătină întăreşte organismul

Unul dintre cele mai cunoscute vitaminizante naturale, recomandat mai ales înainte de începerea sezonului rece, este siropul de cătină.

Este considerat o adevărată polivitamină naturală, foarte util pentru copii, mai ales dacă este amestecat cu miere de albine.

De asemenea, opreşte hemoragiile interne, elimină paraziţii intestinali, ajută la refacerea epiteliului renal şi intestinal. S-a mai dovedit bun pentru încetinirea proceselor de îmbătrânire şi prevenirea apariţiei cancerului, dar şi ca tonic general în stres.

Siropul de ridiche neagră calmează tusea

Amestecat cu miere, acesta calmează tusea şi, în acelaşi timp, ne ajută să scăpăm mai repede de virozele respiratorii.

De asemenea, ridichile negre îmbunătăţesc funcţia hepatică, contribuie la scăderea nivelului colesterolului şi la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Siropul de brad, contra răguşelii

Siropul din conuri şi muguri de brad este un veritabil medicament. Componentele principale ale mugurilor de brad sunt uleiul volatil, vitamina C şi alte principii active.

Datorită acestor constituenţi, siropul obţinut se recomandă a fi utilizat în tratamentul afecţiunilor căilor respiratorii superioare. E un bun expectorant, calmează tusea, răguşeala, fluidizează secreţiile bronşice, combate infecţiile urinare şi e un bun antiseptic.

Stimulează sistemul imunitar, înlătură oboseala şi astenia. Diluat cu apă minerală, este o băutură reconfortantă, uşor de administrat mai ales copiilor.

Siropul de măceşe, bogat în vitamina C

Siropul de măceşe vindecă şi ameliorează o serie de afecţiuni. Este un adevărat tonic şi o băutură cu efect reconfortant.

E bine să-l consumaţi în sezonul rece, atunci când aportul de vitamina C e mai mic, iar virozele sunt mult mai frecvente.

În astenie reuşeşte să tonifice organismul, iar atunci când suferiţi de anemie, siropul de măceşe este remediul cel mai eficient, accelerând producerea de globule roşii. Sursa: click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu