Ştiai că există mâncăruri foarte gustoase care nu îngraşă, dar care  îţi permit să-ţi păstrezi şi un tonus excelent? Dovleceii, brânza şi  peştele sunt doar câteva dintre ele.
Şi mai trebuie să ţii  cont de un sfat: la micul dejun poţi mânca aproape tot ce-ţi pofteşte  inima, alimentele pe care ar trebui să le ocoleşti fiind cerealele cu  lapte, mierea şi untul, căci au foarte multe calorii.
Dovleceii, deliciile toamnei
Pentru  prânz poţi alege să găteşti dovlecei cu fasole verde. Ai nevoie de 400 g  de dovlecei (de 400 g de păstăi, de două linguriţe de ulei de măsline  şi de 200 g de brânză slabă de vacă. Fierbi la abur dovleceii tocaţi  mărunt, cu fasolea şi uleiul de măsline, timp de 10 minute. Apoi presari  brânza şi le mai laşi la cuptor 20 de minute.
O altă alegere  delicoasă, care are sub 500 de calorii, sunt macaroanele cu brânză. Ai  nevoie de 150 g de macaroane, de două roşii, de 50 g de brânză de vacă,  de doi căţei de usturoi şi de o lingură de ulei de măsline. Pui  macaroanele la fiert timp de 20 de minute, le treci printr-un jet de apă  rece şi le amesteci cu roşiile, cu uleiul şi cu usturoiul. La sfârşit  nu ai trebuie decât să presari brânză.
Pui, ideal la cină
Un  piept de pui cu spanac, care se obţine din 150 g de piept de pui (213  calorii), din 100 g de brânză de capră (160 de calorii), din două  căpăţâni de usturoi, din 100 g de spanac (75 de calorii) şi o linguriţă  de ulei de măsline, este numai bun pentru cină. Fierbi spanacul, după  care-l striveşti şi-l amesteci cu usturoiul tocat şi cu uleiul de  măsline. Între timp, fierbi pieptul de pui, după care-l tai bucăţele.  Apoi îl pui la cuptor cu spanacul, timp de 12 minute. La final, razi  brânza pe deasupra.
O altă alegere poate fi conopida. Ai nevoie  de 600 g de conopidă, de două cepe, de două roşii, de sare, piper şi de  ulei. Conopida se fierbe în apa cu sare, iar ceapa se toacă şi se  căleşte în ulei. Roşiile se toacă mărunt şi se pun peste ceapă, apoi se  adaugă mărarul. Se pune şi conopida şi se lasă la foc domol până scade.  Sursa: click.ro

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu