luni, 24 octombrie 2011

Mâncăruri delicioase de toamnă care nu îngrașă

Ştiai că există mâncăruri foarte gustoase care nu îngraşă, dar care îţi permit să-ţi păstrezi şi un tonus excelent? Dovleceii, brânza şi peştele sunt doar câteva dintre ele.

Şi mai trebuie să ţii cont de un sfat: la micul dejun poţi mânca aproape tot ce-ţi pofteşte inima, alimentele pe care ar trebui să le ocoleşti fiind cerealele cu lapte, mierea şi untul, căci au foarte multe calorii.

Dovleceii, deliciile toamnei

Pentru prânz poţi alege să găteşti dovlecei cu fasole verde. Ai nevoie de 400 g de dovlecei (de 400 g de păstăi, de două linguriţe de ulei de măsline şi de 200 g de brânză slabă de vacă. Fierbi la abur dovleceii tocaţi mărunt, cu fasolea şi uleiul de măsline, timp de 10 minute. Apoi presari brânza şi le mai laşi la cuptor 20 de minute.

O altă alegere delicoasă, care are sub 500 de calorii, sunt macaroanele cu brânză. Ai nevoie de 150 g de macaroane, de două roşii, de 50 g de brânză de vacă, de doi căţei de usturoi şi de o lingură de ulei de măsline. Pui macaroanele la fiert timp de 20 de minute, le treci printr-un jet de apă rece şi le amesteci cu roşiile, cu uleiul şi cu usturoiul. La sfârşit nu ai trebuie decât să presari brânză.

Pui, ideal la cină

Un piept de pui cu spanac, care se obţine din 150 g de piept de pui (213 calorii), din 100 g de brânză de capră (160 de calorii), din două căpăţâni de usturoi, din 100 g de spanac (75 de calorii) şi o linguriţă de ulei de măsline, este numai bun pentru cină. Fierbi spanacul, după care-l striveşti şi-l amesteci cu usturoiul tocat şi cu uleiul de măsline. Între timp, fierbi pieptul de pui, după care-l tai bucăţele. Apoi îl pui la cuptor cu spanacul, timp de 12 minute. La final, razi brânza pe deasupra.

O altă alegere poate fi conopida. Ai nevoie de 600 g de conopidă, de două cepe, de două roşii, de sare, piper şi de ulei. Conopida se fierbe în apa cu sare, iar ceapa se toacă şi se căleşte în ulei. Roşiile se toacă mărunt şi se pun peste ceapă, apoi se adaugă mărarul. Se pune şi conopida şi se lasă la foc domol până scade. Sursa: click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu