De-a lungul timpului, migdalelor le-au fost atribuite o mulţime de semnificaţii, fiind considerate chiar aducatoare de noroc în ţări precum Italia, Suedia, Statele Unite sau India. În Italia erau chiar servite mirilor la nuntă, ca simbol al sănătăţii, fertilităţii şi al norocului. Pe lângă toate aceste aspecte, însă, ele sunt şi extrem de bogate în nutrienţi.
Compoziţia migdalelor
Cercetătorii de la Universitatea Tufts au demonstrat că migdalele au foarte multe flavonoide. Mai exact, 28 de grame de seminţe sunt echivalente cu o porţie de brocoli gătit.
Ele conţin şi tocoferol, o formă de vitamina E. Conţin proteine şi fibre, fiind sărace în carbohidraţi. Au şi magneziu şi calciu, 20-25 de migdale conţinând aproximativ aceeaşi cantitate de calciu cât un sfert de cană de lapte. În plus, vei mai beneficia şi de magneziu, mai mult decât cel din spanac şi terci de ovaz, dar şi cupru.
Mai mult decât atât, 90% din grasimea din migdale este alcătuită din acizi mononesaturaţi.
Beneficiile migdalelor
Antioxidanţii conţinuţi previn cancerul, bolile de inimă şi alte boli grave, căci feresc organismul de radicalii liberi. Vitamina E pe care o conţin este bunaă pentru piele.
Potrivit unui studiu de la Universitatea din Toronto, ele scad nivelul colesterolului rău, te scapă sau macăr amelioreaza durerile de stomac, sunt bune pentru diabetici datorită indicelui glicemic scăzut şi menţin senzaţia de saţietate.
Calciul previne osteoporoza şi întăreşte oasele, dinţii şi muşchii, potasiul îmbunătăţeşte circulaţia şi conferă mai multă energie. Fibrele previn bolile de inimă, diabetul, constipaţia, cancerul de colon şi cel rectal. Şi proteinele au rolul lor, făcând ca sângele să circule mai bine prin corp, astfel încât muţchii ţi organele să funcţioneze perfect.
Migdalele sunt uşor de găsit şi pot fi consumate în orice sezon, putând fi asociate cu multe alte feluri de mâncare. Sunt ţi gustoase şi uşor de purtat cu tine oriunde ai merge, asa că sunt perfecte ca gustări. Sursă: ziare.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu