De-a lungul timpului, migdalelor le-au fost atribuite o mulţime de  semnificaţii, fiind considerate chiar aducatoare de noroc în ţări precum  Italia, Suedia, Statele Unite sau India. În Italia erau chiar servite  mirilor la nuntă, ca simbol al sănătăţii, fertilităţii şi al norocului.  Pe lângă toate aceste aspecte, însă, ele sunt şi extrem de bogate în  nutrienţi.
Compoziţia migdalelor
Cercetătorii de la  Universitatea Tufts au demonstrat că migdalele au foarte multe  flavonoide. Mai exact, 28 de grame de seminţe sunt echivalente cu o  porţie de brocoli gătit.
Ele conţin şi tocoferol, o formă de  vitamina E. Conţin proteine şi fibre, fiind sărace în carbohidraţi. Au  şi magneziu şi calciu, 20-25 de migdale conţinând aproximativ aceeaşi  cantitate de calciu cât un sfert de cană de lapte. În plus, vei mai  beneficia şi de magneziu, mai mult decât cel din spanac şi terci de  ovaz, dar şi cupru.
Mai mult decât atât, 90% din grasimea din migdale este alcătuită din acizi mononesaturaţi.
Beneficiile migdalelor
Antioxidanţii  conţinuţi previn cancerul, bolile de inimă şi alte boli grave, căci  feresc organismul de radicalii liberi. Vitamina E pe care o conţin este  bunaă pentru piele.
Potrivit unui studiu de la Universitatea din  Toronto, ele scad nivelul colesterolului rău, te scapă sau macăr  amelioreaza durerile de stomac, sunt bune pentru diabetici datorită  indicelui glicemic scăzut şi menţin senzaţia de saţietate.
Calciul  previne osteoporoza şi întăreşte oasele, dinţii şi muşchii, potasiul  îmbunătăţeşte circulaţia şi conferă mai multă energie. Fibrele previn  bolile de inimă, diabetul, constipaţia, cancerul de colon şi cel  rectal.  Şi proteinele au rolul lor, făcând ca sângele să circule mai  bine prin corp, astfel încât muţchii ţi organele să funcţioneze perfect.
Migdalele  sunt uşor de găsit şi pot fi consumate în orice sezon, putând fi  asociate cu multe alte feluri de mâncare. Sunt ţi gustoase şi uşor de  purtat cu tine oriunde ai merge, asa că sunt perfecte ca gustări. Sursă:  ziare.com

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu