Un studiu efectuat în Suedia, pe aproximativ 30.000 de femei, arată  că 45 de grame de ciocolată pe săptămână scad cu 20% riscul unui  accident vascular-cerebral.
Începând din 1997, 30.000 de  femei cu vârste cuprinse între 49 şi 83 de ani au luat parte la studiul  condus de cercetătorii Institutului Karolinska din Stockholm.  Rezultatele cercetării privind efectele consumului de ciocolată asupra  sănătăţii au fost publicate în Jurnalul de Cardiologie din Statele  Unite.
45 de grame de ciocolată pe săptămână, adică două batoane  mici, scad cu 20% riscul producerii unui accident vascular-cerebral în  rândul femeilor.
"Cacaua conţine flavonoide, care au proprietăţi  antioxidante prin care pot opri oxidarea lipoproteinelor cu densitate  mică, cunoscute drept colesterolul «rău» din organism. Ele favorizează  bolile cardiovasculare, inclusiv accidentul vascular-cerebral", a  declarat autorul cercetării, Susanna Larsson, profesor de epidemiologie  nutriţională în cadrul Institutului suedez Karolinska.
Pe  parcursul a zece ani de studiu, Larsson a constatat că, în rândul  femeilor care au consumat mai multă ciocolată, s-a înregistrat o  frecvenţă a accidentului vascular-cerebral de 2,5 la 1.000 de persoane,  comparativ cu 7,8 la 1.000 - în rândul femeilor care au mâncat mai puţin  de 8,9 grame pe săptămână.
Consumată moderat!
În ciuda  acestui beneficiu, profesorul de epidemiologie nutriţională, Susanna  Larsson, a atras atenţia că "ciocolata trebuie consumată cu moderaţie,  pentru că are în compoziţie grăsimi şi zahăr şi oferă un conţinut  caloric mare", informează Reuters.
Totodată, nutriţioniştii  recomandă consumul de ciocolată neagră, sau amăruie, care conţine un  amestec de cacao de cel puţin 35%. Cantitativ, un pătrăţel dintr-o  tabletă este suficient pe zi. Sursă: adevarul.ro

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu