miercuri, 28 martie 2012

Valoarea tranzacțiilor cu carduri a fost de 800 de milioane de euro în 2011

plata online cu cardul cumparaturi POS
Valoarea estimată a tranzacţiilor online cu carduri emise în România s-a apropiat anul trecut de 800 de milioane de euro, în urcare cu circa 40% faţă de anul precedent, din care 600 de milioane de euro reprezintă plăţi în afara ţării, a declarat directorul general al Visa România, Cătălin Creţu.

“Practic, cifrele ne spun că românii au încredere în plăţile online şi cumpără din ce în ce mai mult de pe magazinele online, mai ales de pe cele din afara ţării. Trendul de creştere se va menţine şi în 2012 şi, în acest context, valoarea tranzacţiilor online cu carduri emise în România va depăşi un miliard de euro la finele anului”, a spus Creţu. El a amintit că datele Romcard arată că volumul comerţului electronic cu plata online a înregistrat anul trecut o creştere de 24% faţă de anul anterior, ajungând la aproape 160 de milioane de euro. Potrivit datelor Băncii Naţionale a României, valoarea plăţilor efectuate cu carduri de debit efectuate s-au apropiat de 17 miliarde de lei în 2011, de la circa 14 miliarde de lei în urmă cu an.

“Comerţul online nu mai este pionierat. Practic, plăţile online cu cardul depăşesc 20% din valoarea totală a plăţilor efectuate cu cardul anul trecut”, a spus Creţu. Datele BNR arată că românii deţin peste 13 milioane de carduri. Sursa: jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu