marți, 6 martie 2012

Guvernul vrea sa interzica fumatul in restaurante, cluburi si baruri

Aproximativ 5 milioane de romani sunt fumatori, dintre care patru milioane fumeaza zilnic, se arata intr-un studiu al Ministerului Sanatatii, care solicita ca o lege privind restrictionatul fumatului in spatiile publice sa intre pe lista prioritatilor legislative.

"Avand in vedere ca in Romania mai mult de 4,4 milioane de persoane fumeaza zilnic, aproape 6,5 milioane persoane sunt expuse la fumul de tigara la domiciliu (dintre care peste 3 milioane de nefumatori) si 2 milioane la locul de munca, la care se adauga expunerea ridicata la fumul de tutun ambiental in diverse spatii publice, este de o importanta vitala ca Guvernul sa aseze controlul tutunului pe lista prioritatilor legislative", a declarat ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.


Astfel, Ministerul Sanatatii intentioneaza reglementarea interzicerii fumatului in spatiile publice in concordanta cu recomandarile UE, se precizeaza intr-un comunicat. Recomandarile UE prevad ca cetatenii sa fie protejati de fumul de tigara in toate spatiile inchise, acestea fiind definite, pentru a nu se da nastere la interpretari, drept orice spatiu care dispune de un tavan si cel putin un perete.

Sursa: Jurnalul National

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu