luni, 26 martie 2012

Ingrediente simple folosite corect pot schimba total gustul mâncării! Câteva trucuri utile în bucătărie de la juraţii emisiunii "MasterChef"

masterchef protv
Super bucă­­tarii şi juraţii mega-show-ului culinar "MasterChef", care a debutat săptămâna aceasta la Pro TV, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea, Flo­­rin Dumitrescu, au hotărât să ne împărtăşească câteva dintre cele mai importante trucuri pe care le folosesc în bucătărie. Cei trei deţinători ai secretelor culinare speră ca aceste sfaturi să le fie utile atât aspiranţilor la titlul de "MasterChef", cât şi tuturor celor pasionaţi de arta gătitului.
✔ Dacă tot am ocazia, să vă dau un sfat: gătiţi cu unt. Folosiţi unt la orice, la călit legume, la prăjituri, la prăjit carne.
✔ Nimic nu se compară cu gustul unui preparat pe care îl pregătiţi cu unt.
✔ Încercaţi să gătiţi zilnic. Ştiu că e mai greu, însă mâncarea proaspătă are altă savoare, este mai bună. Până la urmă, nimănui nu-i place ciorba reîncălzită!
Cătălin Scărlătescu ne învaţă cum să preparăm carnea la cuptor şi peştele
✔ Nu gătiţi carnea din cuptor la temperaturi foarte ridicate. O temperatură foarte mare nu face decât să o ardă.
✔ Încercaţi să nu mai puneţi lămâie pe un peşte proaspăt gătit, pur şi simplu îi ruinează gustul.
✔ Încercaţi, în schimb, să combinaţi peştele cu sosuri uşoare.
✔ Ştiu că e ciudat pentru gospodina de acasă, dar lămâia şi mujdeiul de usturoi pur şi simplu anulează gustul fabulous de fin al peştelui proaspăt.
✔ Puteţi pune în aluatul în care prăjiţi peştele puţină bere. Astfel, aluatul se va umfla, va fi mai pufos şi mai delicios.
Sorin Bontea şi secretele grătarului perfect
✔ Atunci când fac un grătar, nu sărez niciodată carnea înainte de a o pune pe jar. Sarea o "strânge" şi absoarbe toată apa.
✔ Adaug sare de mare sau grunjoasă la final, când carnea e făcută.
✔ Dacă condimentaţi grătarul şi cu piper, este important ca acesta să fie proaspăt măcinat.
Reţete pe gustul starurilor
Cei trei juraţi "MasterChef" au gătit pentru Madonna, Nicolas Cage, Francis Ford Coppola, Roger Moore, Tom Jones, Roger Federer şi mulţi alţii. Iată cum cei trei super bucătari au cucerit papilele gustative ale vedetelor:
"Cea mai pretenţioasă a fost Madonna. Pentru ea am gătit carne de vită în stilul kosher. Cred că Roger Moore şi Nicolas Cage nu au fost foarte pretenţioşi, au ales din meniu ce au dorit ei, pentru Roger Moore găteam special după terminarea programului, atunci când venea el la restaurant. Iar lui Gordon Ramsey i-am pregătit un steak", a spus Sorin Bontea.

"Cel mai exigent client al meu a fost un consul italian. Se întâmpla prin '89, îmi amintesc că mergeam iarna în pădure, el venea călare, iar noi îi pregăteam acolo, la foc, mâncarea", a dezvăluit Cătălin, care a mai gătit, printre alţii, pentru 50 Cent, Usher şi Shaggy", a mărturisit Cătălin Scărlătescu.

"Pe Nicolas Cage l-am cucerit cu melci şi cu somon cu legume la aburi, iar pe Van Damme l-am dat gata cu o supă cremă de porumb. Sunt oameni modeşti şi absolut normali, care apreciază o masă delicioasă şi chiar îţi mulţumesc dacă experienţa culinară a fost memorabilă",
şi-a amintit Florin Dumitrescu.

Se caută un super bucătar
60 de feluri de condimente, plante aromatice şi arome, peste 1.500 de ouă, 4 tone de legume proaspete, 70 de soiuri de fructe şi legume de pe patru continente, carne de la 45 de specii de peşti şi vieţuitoare marine şi nu mai puţin de 500 de cuţite de bucătărie şi sisteme de curăţare şi tăiere. Nu, nu este vorba de bucătaria unui mega-restaurant, ci de cel mai important show de televiziune din lume dedicat gătitului, "MasterChef", prezent acum şi pe micile ecrane din România. Cel mai talentat bucătar care va câştiga concursul va pleca acasă nu numai cu titlul preţiosului şorţ de bucătar, dar şi cu marele premiu de 50.000 de euro.
Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu