Super bucătarii şi juraţii mega-show-ului  culinar "MasterChef",  care a debutat săptămâna aceasta la Pro TV,  Cătălin Scărlătescu, Sorin  Bontea, Florin Dumitrescu, au hotărât să ne  împărtăşească câteva  dintre cele mai importante trucuri pe care le  folosesc în bucătărie.  Cei trei deţinători ai secretelor culinare speră  ca aceste sfaturi să  le fie utile atât aspiranţilor la titlul de  "MasterChef", cât şi  tuturor celor pasionaţi de arta gătitului. 
✔ Dacă tot am ocazia, să vă dau un sfat: gătiţi cu unt. Folosiţi unt la orice, la călit legume, la prăjituri, la prăjit carne.
✔ Nimic nu se compară cu gustul unui preparat pe care îl pregătiţi cu unt.
✔ Încercaţi să gătiţi zilnic. Ştiu că e mai greu, însă mâncarea   proaspătă are altă savoare, este mai bună. Până la urmă, nimănui nu-i   place ciorba reîncălzită!
Cătălin Scărlătescu ne învaţă cum să preparăm carnea la cuptor şi peştele
✔ Nu gătiţi carnea din cuptor la temperaturi foarte ridicate. O temperatură foarte mare nu face decât să o ardă.
✔ Încercaţi să nu mai puneţi lămâie pe un peşte proaspăt gătit, pur şi simplu îi ruinează gustul.
✔ Încercaţi, în schimb, să combinaţi peştele cu sosuri uşoare.
✔ Ştiu că e ciudat pentru gospodina de acasă, dar lămâia şi mujdeiul   de usturoi pur şi simplu anulează gustul fabulous de fin al peştelui   proaspăt.
✔ Puteţi pune în aluatul în care prăjiţi peştele puţină bere. Astfel, aluatul se va umfla, va fi mai pufos şi mai delicios.
Sorin Bontea şi secretele grătarului perfect
✔ Atunci când fac un grătar, nu sărez niciodată carnea înainte de a o pune pe jar. Sarea o "strânge" şi absoarbe toată apa.
✔ Adaug sare de mare sau grunjoasă la final, când carnea e făcută.
✔ Dacă condimentaţi grătarul şi cu piper, este important ca acesta să fie proaspăt măcinat.
Reţete pe gustul starurilor
Cei trei juraţi "MasterChef" au gătit pentru Madonna, Nicolas Cage,   Francis Ford Coppola, Roger Moore, Tom Jones, Roger Federer şi mulţi   alţii. Iată cum cei trei super bucătari au cucerit papilele gustative   ale vedetelor:
"Cea mai pretenţioasă a fost Madonna. Pentru ea am gătit carne de   vită în stilul kosher. Cred că Roger Moore şi Nicolas Cage nu au fost   foarte pretenţioşi, au ales din meniu ce au dorit ei, pentru Roger Moore   găteam special după terminarea programului, atunci când venea el la   restaurant. Iar lui Gordon Ramsey i-am pregătit un steak", a spus Sorin Bontea.
"Cel  mai exigent client al meu a fost un consul italian. Se întâmpla  prin  '89, îmi amintesc că mergeam iarna în pădure, el venea călare,  iar noi  îi pregăteam acolo, la foc, mâncarea", a dezvăluit Cătălin,  care a mai  gătit, printre alţii, pentru 50 Cent, Usher şi Shaggy", a mărturisit Cătălin Scărlătescu.
"Pe  Nicolas Cage l-am cucerit cu melci şi cu somon cu legume la  aburi, iar  pe Van Damme l-am dat gata cu o supă cremă de porumb. Sunt  oameni  modeşti şi absolut normali, care apreciază o masă delicioasă şi  chiar  îţi mulţumesc dacă experienţa culinară a fost memorabilă",
şi-a amintit Florin Dumitrescu.
Se caută un super bucătar
60 de feluri de condimente, plante aromatice şi arome, peste 1.500 de   ouă, 4 tone de legume proaspete, 70 de soiuri de fructe şi legume de  pe  patru continente, carne de la 45 de specii de peşti şi vieţuitoare   marine şi nu mai puţin de 500 de cuţite de bucătărie şi sisteme de   curăţare şi tăiere. Nu, nu este vorba de bucătaria unui mega-restaurant,   ci de cel mai important show de televiziune din lume dedicat  gătitului,  "MasterChef", prezent acum şi pe micile ecrane din România.  Cel mai  talentat bucătar care va câştiga concursul va pleca acasă nu  numai cu  titlul preţiosului şorţ de bucătar, dar şi cu marele premiu de  50.000 de  euro.
Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu