vineri, 30 martie 2012

Spatiul de pe pagina principala NetPizza nu este de vanzare - vezi ce mai putem invata de la Google :-)

Lucruri interesante pe care nu le știai despre Google

Marissa Mayer, vicepreşedinte Google, a dezvăluit, recent, într-un interviu pentru Bloomberg Businessweek mai multe lucruri interesante despre motorul de căutare pe care mulţi utilizatori proabil nu le cunosc.

Marissa Mayer, 36 de ani, s-a alăturat companiei Google în anul 1999, după ce schimbase nu mai puţin 14 joburi. În prezent, ea este responsabilă la Google de departamentului de hărţi şi servicii de localizare. Într-un înterviu acordat celor de la Bloomberg Businessweek aceasta a oferit câteva informaţii din interior, mai puţin cunoscute de fanii Google.

•    Potrivit acesteia, motorul de căutare are un fundal alb, nu pentru că aşa doreau cei doi fondatori, Larry Page şi Serghei Brin, ci pentru că nu au avut de ales. Mayer îşi  aminteşte că Brin a spus la un moment dat: “Nu avem un webmaster şi nu ştiu HTML!”

•    Mayer îşi mai aminteşte că ea s-a opus ideii de a introduce reclame targetate în e-mailurile utilizatorilor considerând-o înfiorătoare. Nimeni nu a ascultat de ea şi reclamele din email s-au transformat ulterior în Google AdSense, o afacere de miliarde de dolari pentru gigantul web.

•    Google a calculat că o reclamă pe pagina de start ar costa 10 milioane de dolari, însă spaţiul acesta nu este de vânzăre.

•    Majoritatea paginilor Google au avut la un moment dat în partea de jos un simbol. Acesta nu era necesar, însă compania a găsit de cuviinţă să îl introducă după ce a obervat că mai mulţi utilizatori se uitau la pagina de start aşteptând ca restul să se încarce.

•    Mayer e fascinată de telefonul Motorola StarTAC. Ea şi-a cumpărat mai multe modele de pe eBay, iar acum are o adevărată colecţie. Google deţine în prezent Motorola Mobility. Sursa: capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu