Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra în  categoria super-alimentelor, alături de broccoli şi afine. Iată care  sunt principalele beneficii aduse organismului.
Sunt bogate în  proteine. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a  fi cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de  carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat, procesul de digestie  necesitând un consum mult mai mic de energie din partea organismului.
Surse  de fibre, vitamine şi minerale. Ciupercile sunt, într-adevăr,  alimente-minune. Asta pentru că nu conţin nici un fel de grăsime, zahăr  ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamina B. Ciupercile  conţin şi minerale esenţiale, dintre care potasiu, cupru, fier şi  fosfor.
De ajutor în diete. Ciupercile au foarte puţine calorii.  La fel, sunt sărace în lipide. O cană de ciuperci asigură organismului  50 de calorii din care acesta îşi poate extrage energia necesară.  Numărul redus de calorii le transformă într-un aliment de bază pentru  majoritatea curelor de slăbire.
Previn cancerul de sân. Cancerul  de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci, spun  cercetătorii. Astfel, femeile care aleg să mănânce frecvent ciuperci  reduc riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că  şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici, cu cât  consumul de ciuperci e asociat cu cel de ceai verde. Sursa: click.ro

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu