În multe familii din zilele noastre, o cină împreună cu toată familia este un lux, având în vedere agendele încărcate ale celor din casă. Mama, tata şi copiii au alte lucruri de făcut sau pur şi simplu programele lor nu sunt sincronizate astfel încât toţi membrii familiei să se poată bucura de o cină relaxată.
Un nou studiu, prezentat de psychologytoday.com, arată că din familiile care iau masa împreună de patru sau cinci ori pe săptămână fac parte acei copii care mânăncă mai multe fructe şi legume, au obiceiuri alimentare mai sănătoase şi,în general, au un risc scăzut pentru obezitate.
Alimentaţia pe fugă creşte risul pentru obezitate în copilărie, dezvoltă obiceiuri de alimentaţie proaste şi poate contribui la apariţia unor tulburări de alimentaţie. În urma cercetărilor, se pare că în ceea ce priveşte persoanele bulimice există un istoric lung al unei alimentaţii haotice şi puţine mese împreună cu familia.
Un alt beneficiu al meselor în familie este oportunitatea părinţilor şi copiilor de a-şi împărtăşi experienţele trăite şi de a-şi transmite sentimentele, aflându-se în această stare de comuniune, în jurul mesei.
Având în vedere costurile de sănătate şi psihologice ale obezităţii la cei mici şi oportunitatea de a îmbunătăţi comunicarea cu aceştia, se merită să încercaţi să faceţi schimbările necesare pentru a vă bucura de câteva mese luate împreună cu familia pe săptămână. Chiar dacă e nevoie să schimbaţi programul şi chiar să renunţaţi la unele întâlniri importante, beneficiile vor compensa aceste inconveniente. Sursă: financiarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu