Comisia Europeană a anunţat luni că a  autorizat la scara întregii Uniunii Europene (UE) folosirea Steviei  pentru a înlocui aspartamul sau alte edulcorante în alimentele sau  băuturile fără zahăr, relatează maxisciences.com.
Cu toate că  a pătruns pe piaţa europeană încă de prin 2009, fiind comercializată în  supermagazine alături de zahăr şi de alţi îndulcitori, Stevia este  actualmente încă destul de puţin utilizată. Dar acest îndulcitor de  origine naturală va avea cu siguranţă succes pe piaţă graţie Comisiei  Europene, care tocmai a autorizat utilizarea sa în mai multe alimente  comercializate în statele Uniunii Europene. Cererea de autorizare a  extractului de Stevia Ribaudiana ca aditiv alimentar în alimentanţie a  fost depusă în 2007, dar nu a primit până acum un răspuns oficial,  precizează cei de la maxisciences.com.
Luni, autorităţile au  anunţat într-un comunicat că au adoptat, în fine, o reglementare care  autorizează utilizarea Steviei în diverse categorii alimentare, ca  urmare a primirii avizului favorabil din partea Agenţiei Europene pentru  Securitatea Alimentelor. Această autorizaţie, care va intra în vigoare  la 2 decembrie, se referă în special la iaurturi, cereale, băuturi,  ciocolate sau la alţi edulcoranţi care vor putea conţine extract de  ştevie. Este vorba despre produse nu doar naturale, ci şi cu "zero  calorii”. Acest îndulcitor este extras din Stevia Ribaudiana, originară  din America de Sud, plantă înrudită cu cele din familia Asteraceae-lor,  cum ar fi muşeţelul sau tarhonul. Sursa: jurnalul.ro

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu