miercuri, 30 noiembrie 2011

În ultimii ani s-au închis aproape 6.500 de chioşcuri şi alimentare

În ultimii patru ani din comerţul local au dispărut 6.500 de chioşcuri şi alimentare, retailul tradiţional intrând astfel pe un trend puternic descendent.

La polul opus, comerţul modern (cash&carry, hipermarketuri, supermarketuri şi magazine de tip discount) şi-a dublat numărul de unităţi în aceeaşi perioadă, până la aproape 900. Acestea au însă în medie o suprafaţă mai mare decât a chioşcurilor sau a alimentarelor.
Chiar şi în aceste condiţii, magazinele de tip alimentară şi chioşc domină comerţul local ca număr de unităţi, cu un total de circa 74.000, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă Nielsen. Sursa: zf.ro

marți, 29 noiembrie 2011

A apărut noua dietă de slăbit cu șampanie

Incredibil, dar adevărat! A apărut dieta în care poți să mănânci ce vrei, să bei șampanie și să slăbești.
Principiul acestei diete este simplu: niciun aliment nu este interzis, dar toate trebuie să fie de bună calitate, bogate în nutrienţi şi gustoase şi, mai ales, să totalizeze 1.200 - 1.400 de calorii pe zi.

"Dacă mâncaţi bine, vă veţi simţi mai bine în pielea voastră. Sunteţi mai puţin tentaţi să alegeţi mâncare grasă. (...) Majoritatea regimurilor interzic alcoolul şi ciocolata. Atunci când ştii că aceste lucruri nu sunt complet interzise, efectul psihologic poate fi puternic", a declarat Dearbhla McCullogh, psiholog la Universitatea din Roehampton, conform Agerpres.

Nu toţi nutriționiștii sunt convinşi că regimul cu şampanie este bun, dar admit că cine-şi permite din când în când mici plăceri slăbeşte mai uşor.

În plus, s-a demonstrat că şampania duce la scăderea riscului de boli cardiace şi Alzheimer, când este consumată cu moderaţie. Sursa: libertatea.ro

Căile prin care marii retaileri îi determină pe consumatori să cumpere mai mult

Președintele unei reputate firme de consultanță în retail dezvăluie care sunt căile prin care marii retaileri îi determină pe consumatori să cumpere mai mult, fără ca aceștia să își dea seama. Există însă și metode care ajută să nu cazi în plasa lor.

Oricât de precauți ar fi consumatorii cu cheltuielile pe care le fac în timpul sărbătorilor de Crăciun, specialiștii în marketing sunt mereu cu un pas înainte. Rezultatul rămâne întotdeauna același : mai puțini bani în buzunarele clienților, dar mai mulți în contul retailerilor. Martin Lindstrom, președintele companiei de consultanță în retail Buyology Inc a explicat pentru Bloomberg care sunt metodele prin care magazine continuă să „păcălească” oamenii să cheltuiască.

Nu deveniți nostalgici

Prima capcană în care cad cumpărătorii, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla, este nostalgia, explică Lindstrom. Iar retailerii profită la maximum de această descoperire. „Creierul nostru este construit astfel încât să ne facă să percepem trecutul ca pe o perioadă mult mai bună decât prezentul. În consecință, suntem instintiv dispuși să plătim mai mult pentru a ne redobândi acel sentiment de apartenență, care poate fi activat atât prin miros dar și prin sunet și văz. Acesta este motivul pentru care, de sărbători, în multe magazine simțim miros de pin, scorțișoară sau vanilie. Un studiu pe care l-am realizat arată că mirosul de scorțișoară, spre exemplu, îi face pe oameni să se gândească imediat la Crăciun. De asemenea, se simt obligați să fie mai buni cu copii lor. În consecință, vor cumpăra mai mult”, a explicat consultantul.

Te crezi  mai tânăr? Atenție pe ce dai banii!

Un alt truc la care apelează retailerii, spune președintele Buyology Inc, este de a-i face pe consumatori să se simtă mai tineri. Pentru asta, de multe ori muzica pe care o asculți în magazine este cea a anilor 80, hainele, chiar dacă au același număr, sunt ceva mai largi decât în trecut, lumina becurilor este foarte caldă, astfel că oamenii  par mai bronzați decât sunt în realitate. „Toate acestea, combinat cu complimentele pe care le auzi din partea angajaților,te fac să te simți mulțumiți și sigur de tine. Este vorba de un sentiment pe care vrei să îl cumperi. Iar când ajungi acasă, unde muzica a dispărut și oglinda nu mai înfățișează aceeași persoană atrăgătoare, tot ce își mai rămâne aste amintirea că ai avut acele sentimente de satisfacție pentru cinci minute”, mai povestește Martin Lindstrom.

Ce fac retailerii cu consumatorul, în mediul online

Pe scurt, de foarte multe ori, pe internet, consumatorii obișnuiți sunt folosiți pe post de agenți de publicitate pentru prietenii și cunoscuții lor. Cu prețul unei reduceri de 15%, spre exemplu, mulți ar fi încântați să accepte propunerea retailerului de a-și expune preferințele pentru un anumit produs amicilor de pe Facebook. „Dacă folosești poza cu prietenii tăi ca brand endorsement, eficiența publicității este cu până la 30% mai mare comparativ cu cea a unei reclame obișnuite”, mai spunne reprezentantul Buyology Inc.

Ce să faci de sărbători, să nu cheltuiești prea mult. Pasul 1

Cel mai important lucru pe care cineva care nu vrea să își lase toate economiile în magazin ar trebui să îl facă, spune Lindstrom, este să își lase copiii și partenerii acasă. „Mulți părinți se simt vinovați că nu petrec prea mult timp cu copiii lor. Studiile indică faptul că în medie, părinții însoțiți de copii cheltuiesc cu până la 26% mai mult, decât cei care vin la cumpărături singuri. Motivul este simplu: copiii te sâcâie și sunt extrem de convingători. Nu trebuie nici să fii însoțit de partener, pentru că rezultatul este același”, explică consultantul.

Pasul doi: plătește cash

„Atunci când achiți cu cardul, pierzi automat contactul cu banii. În schimb, când plătești cash eziți atunci când trebuie să schimbi bancnote mari. Studiile arată că, în cazul celor care dețin bancnote mari, cheltuielile sunt cu 10-12% mai mici”, susține specialistul în retail.

Pasul trei: nu folosi coșul de cumpărături

Cu cât coșul de cumpărături este mai mare, cu atât vei cheltui mai mult. În cazul în care optezi pentru cel mai mare coș din magazin, și banii pe care îi lași acolo vor fi cu aproximativ 40% mai mulți decât dacă te mulțumești cu un coș de mână. „Vrei să îl umpli, vrei să simți că drumul pe care l-ai făcut nu a fost inutil. Dacă nu ai o familie numeroasă, mai bine cară totul până la casă în mâini. Este cea mai bună metodată pentru a negocia cu tine însuți: chiar am nevoie de lucru acesta acum?”, dezvăluie Lindstrom.

Pasul patru: ascultă muzică foarte ritmată

În loc să asculți melodiile liniștitoare care se aud în boxele magazinului, poți să apelezi la propria colecție de pe iPod sau de pe telefonul mobil. Important este ca ritmul să fie foarte alert. „Muzica ne face să ne relaxăm sau ne dă energie. Muzica lentă ne face să petrecem mai mult timp în magazin și implicit să cheltuim mai mult”, este explicația specialistul în retail. Sursa: money.ro

vineri, 25 noiembrie 2011

Vanatorii de chilipiruri, frustrati de Black Friday. Vezi reactii in social media

“Vanatorii de chilipiruri” s-au asezat la cozi in fata magazinelor din SUA inca de joi seara, incercand sa prinda promotii la electronice, IT, electrocasnice sau jucarii. In Romania, serverele principalilor jucatori din online au cazut si la magazine Flanco s-au format cozi “cu noaptea-n cap”, social media vuind pe marginea acestui subiect.

Unele magazine din SUA, incercand sa profite cat mai mult de aceasta perioada pentru rotunjirea veniturilor, au deschis portile inca de joi seara sau de la 00:00. Ziua de Black Friday, ultima zi de vineri din luna noiembrie, da semnalul inceperii promotiilor de sarbatori si a fost, pentru prima oara, adoptata pe larg si de retailul electroIT romanesc.

Strategia se pare ca merge, judecand dupa anuntul facut de Flanco in prima parte a zilei de vineri. “Flanco a vandut pana la ora 10:30 astazi, 25 noiembrie 2011 (o ora si jumatate), cat toata ziua de ieri (joi, 24 noiembrie 2011). In fiecare magazin Flanco sunt cozi de 10 -20 de oameni la casa”.

Mai mult de atat, Flanco capitalizeaza ghinionul jucatorilor din online si transmite ca “tot online-ul fiind picat, putem spune ca Black Friday se deruleaza in acest moment numai in reteaua Flanco”. Lantul de retail vinde 40 de produse/minut, la trei ore lantul primind 18.300 de vizitatori. sursa: wall-street.ro

De Black Friday, romanii “au scurtcircuitat” serverele magazinelor online

Romanii au luat cu asalt magazinele online ce au anuntat reduceri substantiale cu ocazia Black Friday, insa majoritatea retailerilor au probleme cu serverele. EvoMag.ro, PCGarage.ro, Koyos.ro dar si liderul de piata, eMag.ro, au la orele diminetii probleme majore de incarcare.
Reducerile, acolo unde s-a putut intra, variaza intre 10% si 80%. Multe dintre stocurile de pe eMag s-au epuizat deja – laptop-uri cu procesor i5 la 2.000 de lei, Nokia E5 la 500 lei (reducere 34%), camera web la 20 de lei (reducere 55%) sau consola Xbox 360 + Kinect la 1.000 de lei (reducere 33%), toate acestea si altele au fost luate cu asalt de romani inca de la primele ore ale diminetii.

EvoMag.ro pune la bataie monitoare cu reduceri de 50% (monitor LCD BenQ la 23,6 inci cu 550 lei), imprimanta HP laser la pretul de 199 lei sau tableta Samsung Galaxy Tab 7 inci la 1.000 lei (reducere de 40%). 

Flanco a rezolvat problema serverelor intr-un alt mod - in prezent, la ora 10:40, site-ul companiei afiseaza doar un anunt scurt: "BlackFriday, trei zile nebune pline de reduceri. Te asteptam in reteaua noastra de magazine". Practic, site-ul companiei a fost intrerupt complet, cei interesati de reduceri fiind obligati sa viziteze magazinele fizice ale lantului de retail.
sursa: wall-street.ro

joi, 24 noiembrie 2011

„Hai la un dulce!” la Palatul Naţional al Copiilor

Nimeni nu poate rezista la chemarea „Hai la un dulce!”. Tocmai de aceea suntem aşteptaţi, cu mic cu mare la Palatul Naţional al Copiilor, între 24 şi 27 noiembrie la tradiţionala sărbătoare a desertului, Festivalul „Dulciuri pentru toţi”. De joi până sâmbătă între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică între orele 10.00 şi 19.00.

Pentru întâlnirea cu dulciurile cele bune, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele independente, importatorii şi producătorii de dulciuri şi deserturi vin cu ultimele noutăţi, cu bunătăţi consacrate, dar şi cu gusturi uitate, readuse acum în lumina vitrinelor frigorifice. Toate sunt de încercat.

IncreaseOrganizat pentru al patrulea an la rând de către revista „Bucătăria pentru toţi”, evenimentul aduce şi surprize. Cei mari se pot înscrie la Tombola Festivalului pentru a-şi încerca şansele de a câştiga Marele Premiu – o bucătărie complet utilată sau multe alte premii pentru bucătăria de acasă.

Increase



Pe cei mici îi aşteaptă spectacole de teatru (vineri de la ora 18.00 – „Motanul Încălţat” şi sâmbătă, de la ora 11.00 – „Scufiţa Roşie”), dans şi muzică (joi de la ora 14.00 la ora 16.00, vineri de la ora 16.00 la ora 18.00, sâmbătă de la ora 16.00 la ora 18.00 şi duminică de la ora 14.00 la ora 16.00) şi atelierele de gătit, unde vor face primii paşi într-ale bucătăriei (joi de la ora 18.00; sâmbătă de la ora 12.00 şi duminică de la ora 11.00).

Părinţii nu au cum să rateze o asemenea tentaţie şi program cultural pentru copiii lor, aşa că, „Hai la un dulce” cu cei mici de mână! 
sursa: business-forum.ro

Piaţă ţărănească şi degustări de mâncăruri la M.T.R.

După bunul obicei, Muzeul Ţăranului Român organizează, în preajma sărbătorilor câte un târg cu specific culinar. De această dată. „Piaţa Ţărănească" adună laolaltă, într-o nouă ediţie a târgului de produse naturale, tradiţionale şi meşteşugăreşti, zeci de producători tradiţionali şi meşteşugari iscusiţi. Îi veţi găsi de vineri până duminică, în locaţia cunoscută, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român, între orele 10,00 şi 18,00. Intrarea este liberă.
Ce ne pregătesc organizatorii dar şi meşterii populari din toate zonele ţării? Bunătăţi dintre cele mai gustoase, fie de post, fie de dulce.  Produse de Post: zacuşti de toate felurile, de vinete, de ghebe şi alte conserve de casă de sezon, gemuri şi dulceţuri bucovinene şi maramureşene, vestitele murături ale lui Nea Puiu, pepene galben murat, asortate, conopidă, Increasemere şi pere murate. Printre cele de dulce veţi regăsi: brânzeturi (telemea, brânză de burduf, simplă, în coajă de brad, urdă dulce sau sărată, de oaie, vacă sau capră), caşuri şi caşcaval specifice zonei Argeşului, Branului, caşcaval cu verdeţuri, cu nucă sau cu usturoi şi alte specialităţi, pastramă de oaie sau berbecuţ, preparate din carne de porc, oaie, gâscă, capră, pui de la Botoşani, Iaşi, Argeş, Galaţi, cozonaci delicioşi din Moldova.
Increase


Nici siropurile şi sucurile naturale un au fost uitate: siropuri naturale de muguri de brad, merişoare, din diferite fructe de pădure, sucuri naturale de mere, miere, vin şi palincă, ceaiuri, alifii şi tincturi de leac din Apuseni, sirop de cătină cu miere şi legume de sezon din gospodării ţărăneşti (Jud. Teleorman).
Când vine vorba de dulciuri, copiii sigur îşi vor linge degetele de plăcere după ce vor fi gustat vestita turtă dulce, covrigi de Piteşti şi de Buzău, ciocolată de casă, grilaş, fondante şi halviţă de Arad, dulciuri ungureşti, kurtos kalacs, prăjituri de casă din Muntenia, Maramureş şi Bucovina.
IncreaseDacă vreţi să vedeţi cum se fac delicioasele mâncăruri în mod tradiţional, puteţi face o incursiune şi în zonele de gătit unde puteţi degusta pe loc grătare încinse şi vin fiert, mici, tochitură, mămăliguţă caldă, sărmăluţe de post şi alte bunătăţi de post, pregătite sub ochii voştri de gospodinele de la Hanul Hangiţei, bulz ciobănesc şi pastramă la ceaun de la nea Ardelean.
Nu vor lipsi meşteşugarii care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse artizanale din lemn pentru bucătării de gospodine staşnice, oale de sarmale de ceramică, căciuli, fulare şi alte împletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană din Moldova şi alte obiecte meşterite cu drag şi pricepere.
IncreaseŞi pentru ca invitaţia să fie şi mai atractivă şi convingătoare, organizatorii ne spun că la acest târg totul e pe degustate dar şi mai important, intrarea este liberă! Aşadar, pentru un răsfăţ culinar sau pentru a ne completa rafturile suntem aşteptaţi la Muzeul Ţăranului Român între 25 şi 27 noiembrie , de la ora 10 şi până la ora 18 a serii. sursa: business-forum.ro

marți, 22 noiembrie 2011

Cuvantul de cod "pizza" - Spioni CIA prinși în Orientul Mijlociu

Mai mulţi spioni CIA au fost prinşi în Orientul Mijlociu în urma unei greşeli care e posibil să le fie fatală. Oficialii americani se tem că aceştia vor fi ucişi.

Surse din serviciile secrete au anunţat că mai mulţi spioni care lucrau pentru CIA în Orientul Mijlociu au fost identificaţi şi capturaţi în Iran şi Liban, potrivit ABC.

Spionii erau informatori plătiţi, recrutaţi de CIA pentru două reţele care aveau drept ţinte Iranul şi gruparea politică şi paramilitară Hezbollah, din Liban. Hezbollah este susţinută politic şi financiar de Iran şi Siria şi este pusă de SUA pe lista grupărilor teroriste.

"Nu cred că îi vom mai vedea vreodată. Tipii ăia sunt foarte răi şi răzbunători", a spus Robert Baer, fost ofiţer CIA, cu experienţă în Beirut în anii 1980.

Angajaţii serviciilor secrete au făcu greşeala fatală de a folosi un cod prea simplu pentru locul de întâlnire. Ofiţerii CIA se întâlneau cu agenţii la Pizza Hut Beirut iar pentru a descrie acest local ei foloseau cuvântul de cod "Pizza". Codul, destul de transparent, a fost citit uşor de agenţii Hezbollah, care au reuşit astfel să destructureze reţeaua CIA. Sursa: adevărul.ro

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Dr. Mihaela Bilic le da oamenilor sfaturi legate de alimentatia echilibrata, in cartea "Sanatatea are gust"

La Editura Curtea Veche a aparut cartea "Sanatatea are gust" de Mihaela Bilic, pe care o puteti gasi astazi si maine la Ramada Plaza, in cadrul evenimentului Women and Children First.

"Ati avut vreodata intrebari sau nelamuriri legate de mancare?
V-ati gandit cat adevar este in mesajele publicitare si cum puteti recunoaste un produs sanatos?
Sunteti coplesiti de avalansa de informatii si nu stiti in cine sa mai aveti incredere?
Credeti ca o alimentatie echilibrata este privilegiul celor cu bani?

Am sa va ofer eu o parte din aceste raspunsuri, tocmai pentru ca in scoli nu se invata nutritie, la doctor ajungeti doar cand sunteti bolnavi, iar educatia nu se poate face nici din reviste, nici de la televizor.

Am scris aceasta carte pentru toti cei care doresc sa stie putin mai mult despre mancare. Am incercat sa uit ca sunt medic si m-am adresat voua cu toata sinceritatea, de pe pozitia unui prieten care va stie nevoile, dar si slabiciunile. Pe langa informatiile stiintifice, veti gasi aici o parte din secretele alimentelor si multe sfaturi practice astfel incat sa alegeti produsele care va hranesc corpul si va satisfac sufletul.

Mancarea este si trebuie sa ramana una dintre placerile vietii si doar cunoscand elementele de baza ale nutritiei veti putea avea o dieta diversificata si echilibrata. Primiti-ma la masa voastra si veti vedea ca sanatatea poate incepe din farfurie si nu este doar gustoasa, ci mai ales accesibila tuturor", spune dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist. sursa: einformatii.ro

vineri, 18 noiembrie 2011

Personalități din România vor servi la McDonald’s în scopuri caritabile

Personalităţi marcante vor servii, vineri, între orele 10.00 şi 13.00, alături de angajaţii McDonald’s la restaurantul din Piaţa Română, din Capitală, susţinând astfel campania McDonald’s pentru ajutorarea copiilor aflaţi în dificultate.

“McHappy Day este iniţiativa Fundaţiei pentru copii Ronald McDonald™ de a proteja copii aflaţi în dificultate. Anul acesta, Fundaţia are un nou plan curajos: acela de a înfiinţa o secţie de oncologie-hematologie pediatrica la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu Mureş”, se arată într-un comunicat al companiei.

Fiecare client poate contribui cu un leu la această campanie. “În perioada 14-20 noiembrie, McDonald’s donează 1 leu din valoarea fiecărui meniu Happy Meal™ vândut pentru susţinerea cauzei McHappy Day”, se menţionează în sursa citată.

“McHappy Day este ziua în care toţi angajaţii şi partenerii McDonald’s se alătură demersului Fundaţiei pentru copii Ronald McDonald pentru salvarea vieţii copiilor bolnavi de cancer. Ïmpreună putem da un zâmbet de ajutor.”,a declarat Daniel Boaje, Director General McDonald’s România. Sursa: capital.ro

Citricele şi sărbătorile de iarnă

În copilărie, involuntar asociam sărbătorile de iarnă cu prezenţa citricelor, pachetele cu cadouri de sub brad conţineau, fără excepţie, pe lângă jucării şi portocale, grapefruit, mandarine şi banane. Acum le avem pe piaţă tot timpul anului şi sunt o sursă delicioasă de vitamine.

Originare din India, citricele au fost apreciate din timpuri străvechi pentru calităţile lor gastronomice şi nutriţionale. Ele aparţin familiei rutaceae, dintre ele putem enumera: portocalul, lămâiul, grapefruitul, pomelo, mandarinul, clementinul etc. Pentru a vă convinge să savuraţi cel puţin un fruct de acest fel pe zi, am să vă enumăr câteva din efectele pe care le au asupra organismului uman.

Din punct de vedere caloric, citricele au un număr scăzut de kilocalorii, cu un maxim de 50 kcal/100g fruct. De aceea, ele sunt larg folosite în dietele de slăbit. În afara aportului caloric scăzut, ele stimulează saţietatea, prin conţinutul lor crescut în fibre. Datorită faptului că au, de asemenea, un foarte scăzut conţinut de lipide, citricele pot fi savurate şi de persoanele cu valori de grăsimi crescute în sânge.

O portocală (150-200 g) ne oferă dublul necesarului zilnic de vitamina C. Însă citricele nu sunt cele mai bogate fructe în vitamina C. Măceşele şi cătina au cea mai mare cantitate de vitamina C. Aviz fumătorilor, la care este indicat aport dublu de vitamina C faţă de nefumători, fumatul distrugând o mare parte a vitaminei C din organismul uman.

IncreaseSucul de lămâie, recomandat în răceli şi stări gripale, are efect antiseptic, astringent şi imunostimulator. Şi un fapt poate mai puţin cunoscut, prin vitamina C, citricele ne protejează cristalinul, scăzând riscul apariţiei cataractei.

Citricele pot fi folosite, de asemenea, în tratamentul anemiei, vitamina C crescând absorbţia Fierului la nivelul tubului digestiv. Acest lucru este important în special pentru vegetarieni, care au un aport mai scăzut de fier, datorită abstinenţei lor în a consuma produse din carne.

Prin conţinutul crescut în fitonutrienţi, citricele împiedică formarea de cheaguri în sânge, au efect antialergic şi anticancerigen (în special la nivelul aparatului digestiv). Asupra tubului digestiv, citricele au efect benefic prin stimularea digestiei, apetitului alimentar (tratând anorexia), tranzitului intestinal, eliminării paraziţilor, producţiei de bilă şi au efect hepatoprotector datorită conţinutul bogat de antioxidanţi.

IncreasePoate aţi observat şi voi, citricele au şi efect energizant, de aceea – consumate dimineaţa – ne dau forţe proaspete pentru o nouă zi de lucru. Mai mult, substanţele prezente în special în citricele colorate în roşu (de exemplu grapefruitul roşu) protejează împotriva îmbătrânirii.

Atenţie însă, majoritatea citricelor prezente pe piaţa românească sunt tratate cu diverse substanţe, conservanţi de suprafaţă. Aşadar, nu este indicat consumul cojii acestora, nici măcar rasă în prăjituri! Lia Tatar: business-forum.ro

joi, 17 noiembrie 2011

Morcovul aduce multe beneficii organismului

Morcovul este o legumă dulce, crocantă şi plină de vitamine şi aduce multe beneficii organismului.

Morcovii ne asigură şi cea mai mare cantitate de beta-caroten dintre legumele pe care trebuie să le consumăm zilnic.

Beta-carotenul este un pigment galben-portocaliu, găsit în toate plantele verzi, însă în cantităţi mai mari în morcovi, spanac şi pepene galben care ne ajută să avem o piele sănătoasă şi frumoasă.

Leguma este de ajutor şi în scăderea tensiunii. Hipertensiunea arterială poate fi tratată cu ajutorul sucului de morcovi.

Pentru persoanele hipertensive este nevoie de 100 mililitri de suc de morcovi zilnic, de două ori pe zi. Terapia trebuie să se prelungească pe o perioadă de 30 de zile. Sursa: click.ro

Factori ce favorizează depunerea grăsimilor

Dacă până acum credeai că berea consumată moderat face burtă, află că nu este deloc adevărat şi că fumatul te îngraşă mai rău, după cum au susţinut specialiştii din întreaga lume în cadrul unui simpozion. Află ce favorizează depunerea grăsimilor.

Fumatul. S-a descoperit că fumatul schimbă "repartiţia" grăsimilor, fiind adesea asociat cu grăsimea pe burtă, după cum a precizat în cadrul simpozionului prof. dr. Arne Astrup, directorul departamentului de Nutriţie Umană de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca. "Alcoolul asociat cu fumatul creşte riscul de a face burtă, însă foarte multe studii arată că riscul semnificativ ar fi din cauza fumatului", a declarat specialistul.

Alcoolul. Dacă până acum credeai că berea face burtă şi te îngraşă, află că ultimele cercetări arată că în urma unui consum de peste 16 pahare de bere pe săptămână asociate cu fumatul şi alţi factori de dietă se poate constata o modificare în circumferinţă. Aşadar, nu berea singură este responsabilă de depozitarea grăsimii în acea zonă. Specialiştii au constatat că există o conexiune între consumatorii de
bere şi alegerea defectuoasă a dietei, aceştia optând adesea pentru alimentatele bogate în calorii şi grăsimi.

Stresul mental. Situaţiile stresante de zi cu zi pot să declanşeze adevărate tulburări fizice şi nervoase, printre care se numără şi creşterea în greutate.

Lipsa unui program ordonat de somn. Persoanele care dorm mai puţin au obiceiul să mănânce cantitativ mai mult, însă nu ard caloriile obţinute din diverse alimente, după cum arată un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

Lipsa exerciţiului fizic. Nu evita sportul, este esenţial ca organismul tău să beneficieze de efectele benefice pe care le aduce mişcarea fizică.

Dieta dezechilibrată. O combinaţie între obiceiuri sănătoase (lipsa fumatului, activitatea fizică, consumul moderat de alcool, precum şi un aport de cel puţin 5 porţii de legume şi fructe pe zi, consumul ridicat de peşte şi un consum redus de grăsimi saturate şi carne) s-a dovedit recent că ar putea să prevină 3 din 4 atacuri de cord. Sursa: libertatea.ro

miercuri, 16 noiembrie 2011

Învață cum să renunți la consumul de cafea

Să renunţi la cafeaua pe care o savurezi cu plăcere la prima oră a zilei, şi după-amiaza la lucru este un lucru greu de experimentat. Dar când ştii că acest viciu dă dependenţă şi-ţi pune în pericol sănătatea, parcă merită să faci şi sacrificii. Oricât de înspăimântătoare ţi se pare această provocare, cu puţină voinţă poţi reuşi să elimini cafeaua din viaţa ta.
Situaţii critice când se impune abstinenţa totală

Cele mai recente studii realizate în ţara noastră, arată că 90% din populaţia de oraşe consumă cafea zilnic. Dacă te numeri printre marii consumatori este bine să ştii că medicii recomandă ca fiind imperios necesară renunţarea la cafea dacă:
eşti nervos;
ai insomnie;
ai dureri puternice de cap;
tremuri;
eşti irascibil, mereu pus pe ceartă;
ai tulburări cardiace.


Paşi spre combaterea dependenţei

1. În primul rând, ia decizia de a renunţa şi fă tot ce-ţi stă în putere să nu revii asupra ei;

2. Al doilea pas important este reducerea treptată a cantităţii consumate. Pentru că eşti obişnuit să bei prima cană dimineaţa la trezire, nu scoate cafeina din uz brusc, ci micşorează cantitatea. Astfel, începe-ţi ziua cu o jumătate de cană de cafea. Redu la jumătate numărul cafelelor consumate în timpul zilei;

3. A doua zi, bea o jumătate de cană, dar nu după-amiaza sau seara;

4. A treia zi, dacă simţi nevoia unei băuturi energizante, consumă o cană de ceai verde. Are un conţinut scăzut de cafeină şi este bogat în antioxidanţi şi ajută la detoxifierea ficatului;

5. Mănâncă alimente care conţin complexul vitaminic B. Peştele, lactatele, cerealele, nucile, ouăle, orezul, soia, fasolea uscată, portocalele, untul de arahide sunt doar câteva dintre alimentele bogate în vitaminele B1, B2, B3 şi B6. Ai grijă însă, nu te lăsa ispitită de produsele interzise în Postul Crăciunului dacă ţi-ai pus în gând să-l ţii până în Ajun. Toate aceste alimente te ajută să rezişti stresului de la serviciu pentru că îţi oferă aceeaşi energie ca şi cafeaua;

6. Bea multă apă plată. Apa este un remediu excelent pentru disconfortul pe care l-ai putea resimţi după renunţarea la cafeină. Te scapă de durerile de cap şi tulburările intestinale. În plus, este un aliat de nădejde în lupta cu toxinele acumulate în anii de băut cafea;

7. Energizează-te făcând sport. Când simţi nevoia să consumi energizante, nu te grăbi să iei un suc, o prăjitură cu cacao sau o ciocolată. Aleargă sau fă exerciţii fizice.

Simptomele cu care te-ai putea confrunta... după renunţarea la viciu

Conform medicilor, în primele 24 de ore de la excluderea definitivă a cafelei din consum, te-ai putea confrunta cu următoarele manifestări:
stare de oboseală şi somnolenţă permanentă;
imposibilitatea de concentrare;
dureri de cap;
simptome asemănătoare gripei: dureri musculare, senzaţia de greaţă şi vomă;
nervozitate accentuată;
depresie.   Sursa: cancan.ro

Comerţul electronic între uptime şi downtime

Increase
 
Nu curge numai "miere" când e vorba de comerţul electronic. Cu toate că s-au făcut progrese considerabile în acest domeniu, ca şi oriunde, există şi un risc, să-i zicem minim, de a da chix câteodată, pe perioade limitate de timp şi din motive tehnice obiective. 

În rest, tot mai mulţi români îşi fac anume carduri acceptate la plata electronică, prin internet.

Şi doar cine a utilizat frecvent această modalitate simplă şi confortabilă de achiziţionare a produselor dorite ştie că e unul dintre câştigurile acestui secol.


Reversul medaliei – e drept, nu catastrofal – constă în sincopele care pot apărea accidental. Iar un studiu recent, realizat de trafic.ro prin serviciul Alerte împreună cu 2Parale, arată că în luna octombrie, magazinele online au pierdut în medie 6 comenzi la fiecare 1.000 din cauza momentelor de indisponibilitate. Studiul analizează performanţele de uptime pentru 77 dintre site-urile româneşti de comerţ electronic prezente în reţeaua 2Parale. Uptime-ul mediu pentru cele 77 de magazine online a fost calculat la 99,39%.

Fiecare dintre site-urile monitorizate a înregistrat întreruperi de cel puţin un minut. În medie, un site a picat de 49 de ori în decursul lunii octombrie, înregistrând un downtime total de 273 de minute. Practic, fiecare site a fost indisponibil în medie, în luna analizată, mai mult de 4 ore şi jumătate. Durata medie a unei căderi a fost de 10 minute (cea mai mică sub un minut, iar cea mai mare de 1.620 de minute.
Dintre site-urile analizate, cel mai bun uptime l-au înregistrat www.orange.ro (uptime 100%), www.magone.ro (uptime 100%), www.pczone.ro (uptime 100%), www.la-moda.ro (uptime 100%), respectiv www.napati.ro (uptime 100%).
Din datele analizate rezultă că minutul în care au picat cele mai multe site-uri a fost înregistrat la 11:05, una dintre perioadele de vârf pentru shopping-ul online. La nivel de oră, recordul de downtime s-a înregistrat la 5 am, urmată de orele 6 am şi 11 am, intervale în care traficul creşte de obicei. Efectele negative ale downtime-ului vânzărilor sunt amplificate de faptul că cele mai multe vânzări din luna octombrie au avut loc în intervalul orar 10.00 şi 15.00.

Românii cumpără online şi seara, după ce ajung acasă, o altă perioada de vârf pentru cumpărăturile online fiind intervalul între orele 19.00 şi  21.00.


 Obiceiurile de cumpărare online ale românilor diferă în funcţie de categoria produselor achiziţionate. Articolele IT&C se achiziţionează mai puţin dimineaţa şi mai mult după-amiaza şi seara. Orele 15.00 şi 19.00 reprezintă vârfurile de vânzări pentru produsele IT&C.
Când vine vorba de Fashion, românii preferă să plaseze comenzi dimineaţa, cu precădere în intrevalul orar între 09.00 şi 11.00, iar mai apoi seara, în perioada 19.00 şi 21.00.
Tot dimineaţa este şi perioada predilectă pentru achiziţia ofertelor site-urilor de Reduceri colective, mai exact în intervalul orar 09.00-11.00, când iau contact cu noile propuneri ale acestor site-uri. Seara, după ora 20.00, începe a doua perioadă de vârf pentru ofertele site-urilor de reduceri colective.
„Dacă în acest studiu a fost vorba doar de downtime, problemele de performanţă care pot să apară la magazinele de comerţ electronic şi pe care noi le monitorizăm prin serviciul Alerte.trafic.ro sunt de mai multe feluri. De exemplu, un utilizator intră pe site, dar, dacă site-ul se încarcă greu, de cele mai multe ori renunţă. La fel se întâmplă şi dacă dă click pe un link şi vede o eroare. Şi în acest caz, experienţa de navigare este puternic afectată şi e posibil ca vizitatorul să părăsească site-ul şi să se orienteze către un site concurent. Mai mult, în timp, problemele de performanţă ale magazinelor afectează şi imaginea acestora” spune Bogdan Aron, Marketing Manager la trafic.ro.
Pentru a veni în sprijinul site-urilor care doresc să-şi îmbunătăţească performanţele, serviciul Alerte şi 2Parale au încheiat un parteneriat. Astfel, clienţii 2Parale vor primi gratuit în fiecare lună un raport privind uptime-ul magazinului online.
În plus, toţi clienţii 2Parale beneficiază de o reducere de 40% dacă aleg să-şi monitorizeze site-ul prin abonamentul Business, varianta cu cele mai multe avantaje din portofoliul Alerte. Abonamentul Business oferă 30 de monitorizări, 100 de alerte prin SMS, un număr nelimitat de alerte prin e-mail precum şi asistenta live. Alertele prin SMS şi e-mail îi ajută pe proprietarii de site-uri să descopere şi să remedieze în timp util problemele de performanţă pentru ca vizitatorii să aibă o experienţă de navigare foarte bună.
Serviciul Alerte, lansat în august 2010 de trafic.ro, monitorizează performanţele site-urilor şi notifică în timp real proprietarii sau webmasterii prin SMS & E-mail când apar probleme cauzate de downtime, timp de încărcare sau pagini de eroare. sursa: business-forum.ro

marți, 15 noiembrie 2011

Produsele alimentare nu vor mai contine aditivi

Painea, iaurtul fara arome, untul, compotul, pastele fainoase ori mierea. Sunt cateva din produsele alimentare care nu vor mai contine aditivi, in urma adoptarii a doua regulamente de catre Comisia Europeana.

Comisia Europeana intentioneaza ca prin adoptarea celor doua regulamente sa faca utilizarea aditivilor alimentari cat mai sigura si mai transparenta.

Astfel, la anumite categorii de alimente, precum iaurtul fara arome, untul, painea simpla, apa sau sucul de fructe sunt autorizati foarte putini aditivi sau chiar deloc.

In schimb, snacksurile, dulciurile, sosurile si bauturile aromatizate vor contine in continuare un numar mare de aditivi. Lista aditivilor din produsele alimentare va fi disponibila si intr-o baza de date online.

In acest fel, va permite consumatorilor, operatorilor din sectorul alimentar si autoritatilor de control sa identifice cu usurinta aditivii care sunt autorizati intr-un anumit produs alimentar
sursa: einformatii.ro

Învață să ți un post sănătos

Azi începe postul Crăciunului. „Îl ţinem pentru suflet, să ne purificăm", spun bătrânii, care păstrează din moşi strămoşi tradiţia. Cei mai tineri însă nu respectă chiar atât de strict regulile celor 40 de zile, aşa cum spune Biserica. Vrei totuşi să ţii un post sănătos?

Conform medicilor, nu au voie să ţină post lăuzele, copiii, bolnavii cu afecţiuni cronice, cei deprimaţi, cei subnutriţi sau cei care sunt în convalescenţă sau bolnavii de cancer. Atenţie şi la copiii sub patru ani: o alimentaţie lipsită de proteine le poate afecta dezvoltarea.

Iată cum ţineţi un post sănătos în condiţiile în care decideţi să renunţaţi la carne, lapte, ouă, unt şi alcool.

Gătiţi variat! Din lipsă de timp, meniul celor mai mulţi devine monoton şi sărăcăcios în perioadele de post. O dietă suficient de variată este cea care cuprinde 16 feluri de mâncare diferite într-o săptămână.

Evitaţi grăsimile saturate şi cele fără colesterol. Colesterolul se găseşte numai în alimente de origine animală. Organismul are nevoie de grăsimi nesaturate care se găsesc predominant în produsele vegetale.

Nu mâncaţi dulciuri! Fără zahăr şi dulciuri concentrate, este o regulă importantă a dietei de post. Consumul dulciurilor de post pot să ducă la apariţia infecţiilor cu candida, a accentuării cariilor dentare precum şi la declanşarea crizelor de hiperglicemie (diabet).

Reduceţi cantitatea de sare! Se recomandă să nu se consume mai mult de o linguriţă de sare pe zi, în această cantitate se include sarea adăugată la gătit, cea din pâine precum şi cea din produsele naturale care conţin şi ele sodiu

Mâncaţi gustări între mese. Spre exemplu, în timpul zilei, putem alege cereale integrale cu miere sau sandvişuri cu margarină tartinabilă de nouă generaţie care are un conţinut bogat în Omega 3 şi Omega 6.

O altă variantă ar mai fi şi fructele oleaginoase sau seminţele care au un aport nutritiv deosebit, fiind surse importante de minerale, fibre şi grăsimi bune.

Nucile, migdalele, fisticul, seminţele de dovleac sau floarea soarelui, merele sunt doar câteva exemple de gustări potrivite perioadei postului. De asemenea, citricele sunt surse importante de vitamine de care organismul nostru are nevoie.

Zile cu dezlegări la peşte

În general, în post, n-ai voie să consumi carne, lapte, ouă, unt şi alcool. În zilele de luni, miercuri şi vineri se mănâncă bucate fără ulei şi nu se bea vin, decât dacă se prăznuieşte vreun sfânt mare, trecut în calendar cu cruce neagră.

Uleiul şi vinul sunt permise însă marţea şi joia. Sâmbăta şi duminica, până la 20 decembrie inclusiv, se dezleagă la peşte şi preparate din peşte.

Alte zile în care se mănâncă peşte sunt 21 noiembrie, sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, şi zilele de prăznuire a unor sfinţi cu cinstire mai largă în toată lumea ortodoxă: 30 noiembrie (Sf. Ap. Andrei), 4 decembrie (Sf. Varvara), 5 decembrie (Sf. Sava), 6 decembrie (Sf. Nicolae), 9 decembrie (Zămislirea Sfintei Fecioare Maria), 18 decembrie (Sf. Cuvios Daniil Sihastrul), 20 decembrie (Sf. Ignatie Teoforul). Sursa: click.ro

Un pahar de alcool te ajută în viața sexuală

Alcoolul, consumat cu măsură, face bine vieţii sexuale. Un pahar de bău­tură alcoolică alungă inhibiţiile.

Două pahare de alcool te ajută să te dezbraci mai uşor. Trei pahare alungă orice problemă. Dacă două-trei pahare de alcool te pot face campion la sex, prea multă băutură strică tot.

"În caz că se depăşeşte consumul de 3 pahare de băuturi alcoolice, bărbaţii îşi pierd plăcerea pentru sex", explică medicul Jeanette Norris.

"Trei pahare este maximul de alcool permis seara înaintea unei partide de sex. Orice picătură în plus ucide plăcerea. Nivelul de testosteron scade. Bărbatul se prăbuşeşte", adaugă aceasta.

La femei, lucrurile se petrec cu totul altfel. Cu cât beau mai mult, cu atât reprezentantele sexului frumos produc mai ­mulţi hormoni care le fac mai dornice de sex.

Simt nevoia de mai multă plăcere, vor mai mult sex, ­jocuri ­sexuale sălbatice, însă ajung mai greu la orgasm, potrivit unui nou studiu.

Prea mult alcool îi face pe bărbaţi să obosească mai repede, iar pe femei să vrea mai mult sex, ducând la certuri şi neînţelegeri. Aşa că beţi cu măsură, dacă vreţi o prestaţie de nota 10 în pat. Sursa: click.ro

Comisia Europeană a autorizat folosirea Steviei ca îndulcitor natural

Comisia Europeană a anunţat luni că a autorizat la scara întregii Uniunii Europene (UE) folosirea Steviei pentru a înlocui aspartamul sau alte edulcorante în alimentele sau băuturile fără zahăr, relatează maxisciences.com.

Cu toate că a pătruns pe piaţa europeană încă de prin 2009, fiind comercializată în supermagazine alături de zahăr şi de alţi îndulcitori, Stevia este actualmente încă destul de puţin utilizată. Dar acest îndulcitor de origine naturală va avea cu siguranţă succes pe piaţă graţie Comisiei Europene, care tocmai a autorizat utilizarea sa în mai multe alimente comercializate în statele Uniunii Europene. Cererea de autorizare a extractului de Stevia Ribaudiana ca aditiv alimentar în alimentanţie a fost depusă în 2007, dar nu a primit până acum un răspuns oficial, precizează cei de la maxisciences.com.

Luni, autorităţile au anunţat într-un comunicat că au adoptat, în fine, o reglementare care autorizează utilizarea Steviei în diverse categorii alimentare, ca urmare a primirii avizului favorabil din partea Agenţiei Europene pentru Securitatea Alimentelor. Această autorizaţie, care va intra în vigoare la 2 decembrie, se referă în special la iaurturi, cereale, băuturi, ciocolate sau la alţi edulcoranţi care vor putea conţine extract de ştevie. Este vorba despre produse nu doar naturale, ci şi cu "zero calorii”. Acest îndulcitor este extras din Stevia Ribaudiana, originară din America de Sud, plantă înrudită cu cele din familia Asteraceae-lor, cum ar fi muşeţelul sau tarhonul. Sursa: jurnalul.ro

vineri, 11 noiembrie 2011

Vinurile româneşti premiate la Târgului intenaţional INTERWINE 2011

Cinci producători români de vinuri au participat, în perioada 8-10 noiembrie 2011, la Guangzhou, provincia Guandong – RP Chineză, la cea de a 7-a ediţie a Târgului Internaţional de Vinuri INTERWINE 2011.

DOMENIILE SĂHĂTENI, JIDVEI, MURFATLAR, SENATOR WINE şi VINEXPORT FOCŞANI au prezentat oficialităţilor locale şi numeroşilor oameni de afaceri chinezi peste 60 sortimente de vin.
Dintre acestea, trei au obţinut medalii la ceremonia de premiere a vinurilor participante la INTERWINE 2011: RAI DE MURFATLAR GRAND RESERVE 2001 - cel mai bun vin dulce, RAI DE MURFATLAR - cel mai bun vin roze, respectiv NEC ULTRA PLUS JIDVEI - cel mai bun vin raport calitate/preţ.
Organizatorii concursului au precizat că medaliile obţinute de producătorii români la INTERWINE 2011 demonstrează că vinurile româneşti sunt printre cele mai bune din lume. Toate sortimentele prezentate vizitatorilor au fost apreciate, existând premizele încheierii unor noi contracte de export pentru anul 2012.
Organizată de către compania China Import Export Fair Complex şi sprijinită de Asociaţia Chineză a Vinului şi de Departamentul de Comerţ Exterior şi Cooperare Economică al provinciei Guandong, INTERWINE 2011 a atras un interes deosebit în plan internaţional, fiind cotată drept una dintre cele mai importante manifestări de promovare a vinului de pe piaţa chineză.
La prezenta ediţie au participat peste 400 de expozanţi din peste 25 ţări cu renume în producţia vinului (România, Franţa, Spania, Italia, Chile, Argentina, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda, Moldova, SUA, Canada, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Ungaria, Georgia şi Portugalia etc.), precum şi numeroase companii locale.
Pe parcursul celor trei zile ale târgului, a fost înregistrată o participare de peste 120.000 de vizitatori, cea mai mare parte din ei fiind importatori şi distribuitori locali, reprezentanţi ai autorităţilor locale, asociaţii profesionale şi mass media. Foto: jurnalul.ro

Studiu opposingviews.com: Fast Food May Not be So Bad After All



http://www.opposingviews.com/i/health/food-and-nutrition/dieting/study-fast-food-may-not-be-so-bad-after-all

By Jacob Sullum
A common assumption of anti-fat crusaders, ranging from Super Size Me director Morgan Spurlock to the backers of restaurants restrictions in South L.A., is that poor people are especially apt to be overweight largely because they eat so much fast food, which supposedly is cheaper than healthier options.
But a recent study led by J. Paul Leigh, a professor of public health sciences at U.C.-Davis, finds that poor people eat in fast food restaurants less often than the middle class.
Looking at data from the Continuing Survey of Food Intakes by Individuals and the Diet and Health Knowledge Survey, Leigh and co-author DaeHwan Kim found an inverse relationship between income and fast food consumption up to an annual household income of $60,000. Beyond that point, people were less likely to eat fast food.
"There is a correlation between obesity and lower income, but it cannot be solely attributed to restaurant choice," says Leigh. "Fast-food dining is most popular among the middle class, who are less likely to be obese."

joi, 10 noiembrie 2011

Fructele uscate sunt sănătoase

Chiar dacă sezonul fructelor e pe sfârşite, cine vrea o dietă echilibrată are opţiuni. Nutriţioniştii spun că fructele uscate sunt o alegere la fel de sănătoasă, deoarece conţin la fel de multe fibre şi minerale. Trebuie să fim atenţi însă, la ce cumpărăm. Pe piaţă există şi fructele confiate - ele arată la fel ca cele uscate, dar sunt adevărate bombe calorice.

"Fructele uscate sunt o alternativă rezonabilă mai ales pentru perioada în care nu avem fructe proaspete. Prunele uscate sunt mult mai bogate în antioxidanţi decât prunele ca atare. Smochinele, în mod particular, sunt foarte bune împotriva constipaţiei", spune dr. Corina Zugravu, medic nutriţionist.

Există, însă, şi o capcană pentru consumatori.

Ca să beneficiaţi de toate avantajele fructelor uscate, asiguraţi-vă atunci când cumpăraţi că nu luaţi fructe confiate. Acestea nu sunt la fel de sănătoase, pentru că au o concentraţie foarte mare de zahăr.

Deşi arată la fel, fructele uscate şi cele confiate se fabrică diferit. Spre exemplu, curmalele uscate sunt lăsate 24 de ore într-un cuptor, la temperaturi de peste 80 de grade, astfel încât să elimine toată apa, în timp ce curmalele confiate sunt fierte câteva zile la rând într-o soluţie concentrată de zahăr. De multe ori, producătoriii adaugă în această soluţie şi conservanţi sau coloranţi, pentru ca fructele să aibă un aspect mai atrăgător.

"Fructele confiate au un adaos foarte mare de calorii şi de carbohidraţi. Practic, dacă am vrea, mai degrabă cu fructele din dulceaţă sau din gem să le asimilăm, nu cu fructele uscate", atenţionează nutriţionistul Corina Zugravu.

Fructele uscate, mai sănătoase, sunt însă ceva mai scumpe şi este de înţeles având în vedere că, din 20 de tone de prune, de exemplu, prin deshidratare, rămân numai cinci tone de prune uscate. Sursa: antena3.ro

Un dovleac de peste 60 de kilograme a crescut în curtea unei familii

În curtea unei familii din Suceava a crescut un dovleac uriaş, care are peste 60 de kilograme. Surpriza familiei Grigoraş a fost cu atât mai mare cu cât nu a făcut nimic deosebit pentru a ajuta dovleacul să ajungă atât de mare.

„Terenul pe care a crescut nu l-am mai folosit timp de patru ani, pământul era odihnit. Noi n-am pus niciun fel de îngrăşământ“, a explicat Constantin Grigoraş, pensionarul în curtea căruia s-a produs minunea. Totuşi, bărbatul recunoaşte că meritele cele mai importante îi revin soţiei sale, Maria.

Vor umple o plăcintă

„Ea s-a ocupat de grădină, a udat terenul, l-a prăşit şi a făcut tot ce trebuia. Acesta este cel mai mare dovleac din grădină, dar am mai avut şi alte exemplare care cântăreau zeci de kilograme. Nu s-a mai întâmplat niciodată să avem o astfel de producţie record“, a mărturisit Constantin Grigoraş. Pentru că este extrem de voluminos şi de greu, dovleacul poate fi manevrat cu greu de un singur om, iar ajutorul vecinilor este esenţial.

Un sprijin pe care familia Grigoraş îl aşteaptă şi când va veni vorba de mâncare. Şi asta pentru că soţii Grigoraş doresc să folosească dovleacul pentru a umple cu el o plăcintă. „O să avem să dăm la toţi vecinii şi o să ne mai şi rămână. Dacă vreo plăcintărie este interesată să cumpere dovleac, îi servim cu cea mai mare plăcere“, a precizat suceveanul Constantin Grigoraş. Sursa: adevărul.ro

miercuri, 9 noiembrie 2011

Familiile care iau masa împreună sunt mai sănătoase

În multe familii din zilele noastre, o cină împreună cu toată familia este un lux, având în vedere agendele încărcate ale celor din casă. Mama, tata şi copiii au alte lucruri de făcut sau pur şi simplu programele lor nu sunt sincronizate astfel încât toţi membrii familiei să se poată bucura de o cină relaxată.

Un nou studiu, prezentat de psychologytoday.com, arată că din familiile care iau masa împreună de patru sau cinci ori pe săptămână fac parte acei copii care mânăncă mai multe fructe şi legume, au obiceiuri alimentare mai sănătoase şi,în general, au un risc scăzut pentru obezitate.

Alimentaţia pe fugă creşte risul pentru obezitate în copilărie, dezvoltă obiceiuri de alimentaţie proaste şi poate contribui la apariţia unor tulburări de alimentaţie. În urma cercetărilor, se pare că în ceea ce priveşte persoanele bulimice există un istoric lung al unei alimentaţii haotice şi puţine mese împreună cu familia.

Un alt beneficiu al meselor în familie este oportunitatea părinţilor şi copiilor de a-şi împărtăşi experienţele trăite şi de a-şi transmite sentimentele, aflându-se în această stare de comuniune, în jurul mesei.

Având în vedere costurile de sănătate şi psihologice ale obezităţii la cei mici şi oportunitatea de a îmbunătăţi comunicarea cu aceştia, se merită să încercaţi să faceţi schimbările necesare pentru a vă bucura de câteva mese luate împreună cu familia pe săptămână. Chiar dacă e nevoie să schimbaţi programul şi chiar să renunţaţi la unele întâlniri importante, beneficiile vor compensa aceste inconveniente. Sursă: financiarul.ro

Peste 10% dintre romani nu isi iau pauza de masa la serviciu

Unul din zece romani declara ca nu isi ia o pauza in timpul serviciului pentru a servi masa. Afla aici cati dintre angajati servesc o masa la locul de munca, prilej cu care socializeaza cu colegii, potrivit unui sondaj BestJobs.

Daca in urma cu 6 luni angajatii se simteau presati de sarcinile de serviciu si renuntau la pauza de masa, in prezent acestia acorda o importanta mai ridicata pranzului si alimentatiei.

Astfel, potrivit sondajului, in prezent, 46% din angajati  mananca o masa calda la serviciu, 22% isi iau o pauza scurta de mancat cateva sandvisuri pe fuga, iar 17% mananca la birou, pentru a nu pierde din timpul de lucru.

“Observam ca disponibilitatea pentru a lua pauza de masa a crescut, schimbare datorata cel mai probabil si cresterii sigurantei jobului, dar si unei preocupari mai mari fata de o alimentie sanatoasa. Pe langa impactul principal asupra sanatatii, lipsa unei pauze de masa isi lasa amprenta si asupra productivitatii si eficientei la job”, se arata intr-un comunicat.

In urma cu sase luni, peste 45% dintre respondenti isi luau mereu pauza de pranz, 23% daca nu erau prea ocupati, 18% mancau mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru si aproape 13% erau prea presati de responsabilitati si sareau peste pauza de masa.

luni, 7 noiembrie 2011

Google Maps permite accesul virtual în interiorul restaurantelor și magazinelor

Cunoscutul serviciu nu se va mai rezuma la a prezenta restaurantele sau magazinele doar de pe marginea străzii. Veţi putea privi şi înăuntru.

Google Maps, cunoscutul serviciu al Google permite internauţilor accesul virtual în interiorul restaurantelor, magazinelor şi a altor spaţii comerciale, prin intermediul Google Street View. Astfel, în loc să vadă o singură imagine, statică, aşa cum se întâmpla până acum, utilizatorii serviciului Street View au acum ocazia să „intre” în clădirea de lângă stradă şi îşi pot face o idee asupra a ceea ce oferă comerciantul printr-o vedere panoramică în interior.

Anunţul a fost făcut de o purtătoare de cuvânt a Google, Deanna Zick.

Accesul în interior se va face cu acceptul comercianţilor şi a proprietarilor de restaurante. În Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi Statele Unite, patronii şi-au dat dehja acceptul ca fotografii Google să fotografieze interioarele. Sursa: money.ro

joi, 3 noiembrie 2011

Cercetătorii au descoperit că cel mai puternic somnifer este un pahar de suc de cireşe

Dacă suferi de insomnii uită de lapte sau de ceai de muşeţel. Savanţii de la Northumbria University au descoperit că cel mai puternic somnifer este un pahar de suc de cireşe.

Potrivit Daily Mail, această băutură pare să te ajute nu doar să adormi, ci şi să ai un somn liniştit. Pe parcursul monitorizării s-a observat că sucul de cireşe ceşte nivelul de melatonină, hormonul care reglează ceasul biologic al organismului, respectiv al somnului.

Voluntarii implicaţi în această cercetare au fost împărţiţi în două categorii: cei din prima trebuiau să bea 30 de mililitri de suc de cireşe, de două ori pe zi, timp de şapte zile, în timp ce subiecţii din a doua grupă au primit în loc de suc de cireşe o băutură placebo. În timpul somnului participanţii la studiu au fost monitorizaţi cu un aparat care analiza dacă subiecţii se confruntau cu insomnii.

Dr. Jason Ellis, coordonatorul studiului, a precizat că voluntarii care au primit suc de cireşe şi-au îmbunătăţit cu 6% calitatea somnului în doar o săptămână de monitorizare.

În plus, participanţii care au băut suc de cireşe au dormit, în medie, mai mult cu 25 de minute, spre deosebire de restul voluntarilor, dincolo de faptul că au raportat o creştere a calităţii somnului. Cercetătorii subliniază faptul că beneficiile sucului de cireşe se simt în cazul tulburărilor uşoare de somn precum cele care apar dacă schimbăm fusul orar sau în diverse alte situaţii ce presupun ieşirea din rutina obişnuită a somnului. Sursa: gandul.info

miercuri, 2 noiembrie 2011

Vinul roșu, cel mai bun antibiotic

De mii de ani, vinul e considerat de oameni drept cea mai delicioasă băutură, apreciată pentru gustul aparte, dar şi pentru efectele benefice pe care le are pentru sănătate.

Vinul roşu conţine, la fel ca şi strugurii, substanţe cu efect antibacterian. Un pahar cu vin pe zi poate scurta durata de viaţă a unei viroze şi, totodată combate infecţiile virale. Amestecat cu miere de albine, vinul poate vindeca ulceraţii şi plăgi exerne, având o puternică acţiune cicatrizantă. Tocmai de aceea e considerat unul din cele mai vechi şi mai bune antibiotice naturale.

Printr-un component important – resveratrol – vinul roşu, natural, netratat, preparat în gospodărie ajută la reducerea inflamaţiilor şi a riscului de boli cronice ale plămânilor. Atunci când sunteţi răciţi, beţi o cană cu vin fiert, cu coajă de lămâie, cuişoare sau scorţişoară. Ca prin minune, febra va dispărea şi vă veţi vindeca mai repede!

Băut ”cu măsură”, zilnic, după masă sau înainte de culcare, vinul roşu binedispune, vindecă, întăreşte sistemul imunitar, apără organismul de infecţii, curăţă şi catifelează pielea. Sursa: libertatea.ro