marți, 3 ianuarie 2012

Recapătă-ți forma și sănătatea după mesele de Sărbători

Dacă ai făcut excese culinare în perioada Sărbătorilor, autorii volumului “Detoxifierea ficatului în 9 zile” te învaţă cum să-ţi echilibrezi organismul şi cum să-ţi recapeţi forma şi sănătatea în timp record, după mesele copioase din aceste zile.

Ziua 1

Mic dejun: Musli şi seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Două pere şi şase migdale.
Prânz: Salată de susan.
Gustarea de după-amiază: Măsline şi suc natural.
Cină: Pilaf, fenicul şi salată mixtă mare.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 2

Mic dejun: Fructe şi salată de seminţe, care să includă şi seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Humus şi crudităţi.

Prânz: Păstrăv cu legume coapte, apoi un iaurt rece.
Gustarea de după- amiază: Rodie sau grepfrut.
Cină: Supă caldă de legume.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 3

Mic dejun: Piure de fructe cu scorţişoară şi amestec de seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Avocado cu suc de lămâie.
Prânz: Pâine neagră de secară.
Gustarea de după-amiază: Porumb şi un cocktail consistent sau suc natural.
Cină: Supă din morcovi şi linte cu foarte multe verdeţuri.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 4

Mic dejun: Cocktail de fructe de pădure.
Gustarea de dimineaţă: Humus şi crudităţi.

Prânz: Supă din morcovi şi linte.
Gustarea de după-amiază: Măr şi o mână de nuci.
Cină: Orez cu sos pesto cu multe verdeţuri.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 5

Mic dejun: Salată de fructe şi seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Pere şi o mână de nuci.
Prânz: Sendviş din piept de pui care să includă şi verdeţuri.

Gustarea de dupăamiază: Guacamole (sos din avocado) cu crudităţi.

Cină: Supă de praz, fasole cannellini şi cartofi.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 6

Mic dejun: Musli şi seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Seminţe de dovleac şi floarea-soarelui şi un fruct după preferinţă.
Prânz: Supă de praz, fasole şi cartofi cu verdeţuri.
Gustarea de după-amiază: Humus şi crudităţi.
Cină: Salată depurativă de fasole şi anghinare.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 7

Mic dejun: Piure de fructe cu scorţişoară, care să includă şi amestec de seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Fructe de sezon şi o mână de alune caju.
Prânz: Salată de susan.
Gustarea de după-amiază: Măsline şi un fruct după preferinţă.
Cină: Cartofi dulci copţi cu supă de fasole.
Băuturi: Suc natural sau un cocktail consistent (se recomandă un suc de morcovi şi unul de fructe de pădure sau pepene, dacă nu ai consumat aceste alimente în cursul zilei), apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 8

Mic dejun: Două felii de pâine prăjită, fără ulei, şi pastă de nuci.
Gustarea de dimineaţă: Măr şi o mână de alune caju.
Prânz: Supă caldă.
Gustarea de după-amiază: Porumb şi humus.
Cină: Ardei umpluţi cu ciuperci şi pastă de muguri de pin cu o salată mixtă mare.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 9

Mic dejun: Cocktail de fructe de pădure, în care se adaugă seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Seminţe de dovleac coapte.
Prânz: Somon cu linte, urmat de un nectar din pere.
Gustarea de după-amiază: Măsline şi cocktail sau suc natural.

Cină: Salată cu legume coapte, care să includă şi verdeţuri.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante sau alternative la cafea. Sursa: libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu