marți, 10 ianuarie 2012

Morcovul reglează tensiunea arterială

Nici o altă legumă nu conţine betacaroten în proporţie aşa de mare cum se găseşte în morcovi. În organismul nostru, betacarotenul este transformat în vitamina A, care ajută la îmbunătăţirea vederii, la întărirea sistemului imunitar, a oaselor şi a dinţilor.

Îmbunătăţesc vederea

Betacarotenul conţinut de morcovi ajută la protejarea vederii şi la îmbunătăţirea acesteia, în special pe timpul nopţii. După ce betacarotenul este transformat de ficat în vitamina A, aceasta “călătoreşte” către retină şi este transformată în rhodopsină, un pigment roşu ce ajută vederea pe timpul nopţii. De asemenea, acţiunea antioxidantă puternică a betacarotenului previne apariţia cataractei.
Reglează tensiunea arterială

Hipertensiunea poate fi reglată cu ajutorul sucului de morcovi. Persoanele hipertensive au nevoie de 100 de mililitri de suc de morcovi de două ori pe zi. Terapia trebuie urmată o lună.
Combat constipaţia

Pentru a combate constipaţia, pune într-un pahar suc proaspăt de morcovi, o picătură de ulei de măsline şi un pic de miere. Bea 80 de mililitri din acest amestec de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Scad glicemia

Conţinutul ridicat de caretonoide din morcovi are efect de reglare asupra valorii glicemiei. Sursa: libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu