Morcovul. Este bogat în betacaroten (precursor de vitamina A) şi vitamina C. Aceste substanţe antioxidante întârzie îmbătrânirea cerebrală, cresc longevitatea şi capacităţile mentale.
Nucile.  Acestea, alături de migdale şi de fructe oleaginoase, seminţe şi  uleiuri vegetale, sunt sursa alimentară de vitamina E antioxidantă  (denumită şi vitamina tinereţii fără bătrâneţe). Consumată regulat,  menţine acuitatea mentală la vârste înaintate. Cu ajutorul acestei  vitamine, schimbul de semnale şi informaţii dintre celulele nervoase  poate rămâne la acelaşi nivel ca şi la tinereţe.
Peştele  gras. Pe lângă aportul de iod şi fosfor, e bogat în acizi esenţiali  omega-3, fundamentali pentru buna funcţionare a neuronilor. Studiile au  arătat că persoanele care consumă de două ori pe săptămână peşte gras  (ton, somon, sardine, macrou, hering) sunt ferite de maladii  degenerative cerebrale (boala Alzheimer) şi de dezechilibre  psiho-emoţionale (anxietate, depresie).
Afinele.  Sunt bogate în flavonoide şi anthocianine, substanţe care întăresc  capilarele sangvine şi protejează celulelecerebrale împotriva  îmbătrânirii.
Broccoli. Această  legumă conţine folaţi. Acidul folic este o vitamină din grupul B care  controlează dezvoltarea neuronilor şi previne deteriorarea facultăţilor  mentale.
Prunele uscate. Fructele  deshidratate (smochine, stafide, caise) conţin bor, o substanţă care  îmbunătăţeşte promptitudinea cu care creierul răspunde la solicitări.
Oul. Conţine lecitină - care menţine sănătatea vaselor capilare, vitamina B6 - care previne oboseala mentală.
Ficatul. Are un conţinut ridicat de fier şi previne apariţia anemiei. Cercetările au arătat că un nivel scăzut de fier poate afecta memoria, iar copiii anemici au performanţe intelectuale reduse.
Ficatul. Are un conţinut ridicat de fier şi previne apariţia anemiei. Cercetările au arătat că un nivel scăzut de fier poate afecta memoria, iar copiii anemici au performanţe intelectuale reduse.
Carnea  de curcan. E bogată în tirozină, un aminoacid esenţial care creşte  capacitatea de memorie şi eficienţa funcţiilor mentale.
Pâinea. Este o sursă alimentară de carbohidraţi complecşi care eliberează glucoză treptat şi menţin astfel constant nivelul de aprovizionare a creierului cu energie. Sursa: libertatea.ro
Pâinea. Este o sursă alimentară de carbohidraţi complecşi care eliberează glucoză treptat şi menţin astfel constant nivelul de aprovizionare a creierului cu energie. Sursa: libertatea.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu