luni, 30 ianuarie 2012

Transilvania pe primul loc la shopping-ul online

Increase
Shopping-ul online cunoaşte, fără îndoială, un trend ascendent, datorat pe de o parte înmulţirii utilizatorilor de computere, notebook-uri şi device-uri mobile conectate la Internet dar şi creşterii încrederii populaţiei în acest tip de tranzacţii şi comodităţii pe care o oferă cumpărarea online de produse şi servicii.

Imaginea shopping-ului online, pe regiuni – conform rezultatelor analizate de ocazii.ro – în 2011, ne arată că transilvănenii sunt împătimiţii cumpărăturilor pe Internet în România. Dacă Bucureştiul însumează doar 15% din totalul tranzacţiilor online din România, există judeţe unde se constată chiar triplarea numărului de achiziţii lunare pe Internet.

Anul 2011 a fost anul shopping-ului online în România, cumpărăturile crescând cu mai mult de 130% faţă de 2010. Acest procent de creştere este net depăşit în judeţe ca Brăila, Călăraşi, Teleorman sau Giurgiu, chiar dacă din punct de vedere al volumului de tranzacţii conduc în continuare judeţele din centrul Transilvaniei, Banat şi Dobrogea.

„Preconizăm un 2012 cel puţin la fel de spectaculos ca anul care tocmai s-a încheiat. Din 3,3 milioane de români care intră pe ocazii.ro, în fiecare lună vedem creşteri semnificative ale numărului de vânzători şi cumpărători din provincie. Această diversitate şi localizare pe regiuni reprezintă pulsul României pe Internet”, declară Costin Cadelcu, Marketing Manager Okazii.ro. Statisticile invocate de acesta indică faptul că, anul trecut, creşterea cea mai mare a numărului lunar de tranzacţii online a avut loc în judeţul Călăraşi.

Bucureştiul deţine o pondere importantă a shopping-ului online la nivel de regiune (peste 51% din volumul tranzacţiilor în Muntenia şi 15% din totalul achiziţiilor online în România). Se observă însă o tendinţă importantă, tot mai mulţi shopperi online împătimiţi provin nu doar din oraşele mari, ci mai ales din oraşe mici şi chiar de la sate!

În topul primelor trei judeţe, după Bucureşti, din punct de vedere al tranzacţiilor pe Internet, arată astfel: Cluj (5,02% din totalul tranzacţiilor în România), Constanţa (4,72%), Timiş (4,63%).

Dacă bănăţenii preferă să cumpere online computere, electronice şi telefoane, la fel ca şi bucureştenii, nu acelaşi lucru se constată în cazul clujenilor, acolo unde cărţile sunt pe primul loc, sau al dobrogenilor, care preferă hainele, încălţămintea şi accesoriile cumpărate online. 
sursa: business-forum.ro

duminică, 29 ianuarie 2012

Proprietar de restaurant indian cumpără un avion de vanatoare ( jet ) pentru livrari mancare

Un sef de restaurant indian si-a cumpărat un avion de lupta pentru a oferi takeaway-urile lui picante clientilor celebritati din întreaga lume
 
Rob Abdul, in varsta de 40 de ani, conduce un restaurant indian în Gravesend, Kent, UK si-a luat un warplane ex-irakian cu un prieten pilot. "Un lucru pe care nu se poate face ca un om de afaceri este sa
dezamăgesti clienţii" citeaza Daily Express pe Abdul.
"Primesc cu regularitate cereri din toată lumea", a adăugat el.


Proprietarul de restaurant cheltuieste peste 35000 de lire sterline pentru repararea avionului la aeroportul Manston, lângă Ramsgate.

El a trimis în prealabil curry-ul său la mii de kilometri de ex. pt. staruri rock sau echipa de cricket engleză în Australia, ne informeaza hindustantimes.com, London 28th Jan 2012.









sâmbătă, 28 ianuarie 2012

10 alimente care îmbunătățesc capacităţile mentale

IncreasePentru a preveni îmbătrânirea prematură a creierului şi lipsa de memorie este indicat să ai un regim alimentar cât mai sănătos. Dr. nutriţionist Mihaela Bilic îţi arată, în cartea “Sănătatea are gust”, cele mai bune 10 alimente care îmbunătățesc capacităţile mentale.
Morcovul. Este bogat în betacaroten (precursor de vitamina A) şi vitamina C. Aceste substanţe antioxidante întârzie îmbătrânirea cerebrală, cresc longevitatea şi capacităţile mentale.
Nucile. Acestea, alături de migdale şi de fructe oleaginoase, seminţe şi uleiuri vegetale, sunt sursa alimentară de vitamina E antioxidantă (denumită şi vitamina tinereţii fără bătrâneţe). Consumată regulat, menţine acuitatea mentală la vârste înaintate. Cu ajutorul acestei vitamine, schimbul de semnale şi informaţii dintre celulele nervoase poate rămâne la acelaşi nivel ca şi la tinereţe.
Peştele gras. Pe lângă aportul de iod şi fosfor, e bogat în acizi esenţiali omega-3, fundamentali pentru buna funcţionare a neuronilor. Studiile au arătat că persoanele care consumă de două ori pe săptămână peşte gras (ton, somon, sardine, macrou, hering) sunt ferite de maladii degenerative cerebrale (boala Alzheimer) şi de dezechilibre psiho-emoţionale (anxietate, depresie).
Afinele. Sunt bogate în flavonoide şi anthocianine, substanţe care întăresc capilarele sangvine şi protejează celulelecerebrale împotriva îmbătrânirii.
Broccoli. Această legumă conţine folaţi. Acidul folic este o vitamină din grupul B care controlează dezvoltarea neuronilor şi previne deteriorarea facultăţilor mentale.
Prunele uscate. Fructele deshidratate (smochine, stafide, caise) conţin bor, o substanţă care îmbunătăţeşte promptitudinea cu care creierul răspunde la solicitări.
Oul. Conţine lecitină - care menţine sănătatea vaselor capilare, vitamina B6 - care previne oboseala mentală.
Ficatul. Are un conţinut ridicat de fier şi previne apariţia anemiei. Cercetările au arătat că un nivel scăzut de fier poate afecta memoria, iar copiii anemici au performanţe intelectuale reduse.
Carnea de curcan. E bogată în tirozină, un aminoacid esenţial care creşte capacitatea de memorie şi eficienţa funcţiilor mentale.
Pâinea. Este o sursă alimentară de carbohidraţi complecşi care eliberează glucoză treptat şi menţin astfel constant nivelul de aprovizionare a creierului cu energie. Sursa: libertatea.ro

marți, 10 ianuarie 2012

Trenta Pizza deschide al treilea magazin în regim take away

Pe langa livrari la domiciliu se pune accent din ce in ce mai mult si pe takeaway...


Trenta Pizza deschide mâine în Capitală al treilea magazin în regim take away, în urma unei investiții de 115.000 de euro
Noul magazin are 120 de mp și 15 angajați. Obiectivul companiei este să deschidă în fiecare zonă importantă din București magazine cu pizza la pachet și să ofere servicii de livrare.

Acesta este al treilea magazin take away si al 8-lea din reteaua punctelor de livrare Trenta Pizza. "În total, ne dorim să deschidem cel puțin 10 magazine de livrare și take away în București", a declarat Andrei Bartesch, Marketing Manager Trenta Pizza.

Trenta Pizza a deschis primul  magazin în regim take away din Capitală în martie anul trecut, în urma unei investiții de 100.000 de euro. Sursa: capital.ro

Morcovul reglează tensiunea arterială

Nici o altă legumă nu conţine betacaroten în proporţie aşa de mare cum se găseşte în morcovi. În organismul nostru, betacarotenul este transformat în vitamina A, care ajută la îmbunătăţirea vederii, la întărirea sistemului imunitar, a oaselor şi a dinţilor.

Îmbunătăţesc vederea

Betacarotenul conţinut de morcovi ajută la protejarea vederii şi la îmbunătăţirea acesteia, în special pe timpul nopţii. După ce betacarotenul este transformat de ficat în vitamina A, aceasta “călătoreşte” către retină şi este transformată în rhodopsină, un pigment roşu ce ajută vederea pe timpul nopţii. De asemenea, acţiunea antioxidantă puternică a betacarotenului previne apariţia cataractei.
Reglează tensiunea arterială

Hipertensiunea poate fi reglată cu ajutorul sucului de morcovi. Persoanele hipertensive au nevoie de 100 de mililitri de suc de morcovi de două ori pe zi. Terapia trebuie urmată o lună.
Combat constipaţia

Pentru a combate constipaţia, pune într-un pahar suc proaspăt de morcovi, o picătură de ulei de măsline şi un pic de miere. Bea 80 de mililitri din acest amestec de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Scad glicemia

Conţinutul ridicat de caretonoide din morcovi are efect de reglare asupra valorii glicemiei. Sursa: libertatea.ro

miercuri, 4 ianuarie 2012

Brutarii, cofetarii şi bucătarii se vor reuni la GastroPan 2012

IncreaseEdiţia a patra a expoziţiei internaţionale GastroPan va reuni, pe o suprafaţă de 6.000 mp, 120 de furnizori din 15 ţări şi peste 13.000 de vizitatori specialişti din domeniile panificaţiei, patiseriei şi alimentaţiei publice. După ce au ocupat 85% din suprafaţa expoziţională disponibilă, expozanţii vin cu primele detalii despre ofertele pe care le vor prezenta la standuri.

„Sunt foarte surprins de reuşita acestei expoziţii. Ea demonstrează apetitul industriei pentru investiţii şi va ajuta cu siguranţă la dezvoltarea afacerilor din sectorul românesc de panificaţie”, afirmă Peter Becker - Preşedintele Uniunii Internaţionale a Brutarilor.

Evenimentul, ce va avea loc în perioada 23-25 martie 2012 la Centrul Expo President din Târgu Mureş, are ca scop susţinerea afacerilor din brutării, cofetării şi unităţi de alimentaţie publică, oferind soluţii complete atât pentru antreprenori cât şi pentru specialiştii din domeniu.

GastroPan 2012 îşi propune să prezinte cea mai variată gamă de echipamente, dotări, materii prime şi tehnologii pentru afacerile de profil, să asigure, prin demonstraţii practice susţinute de specialişti români şi străini consacraţi, soluţii adaptate la nevoile specifice pieţei locale, găzduieşte concursuri de specialitate cu scopul descoperirii de noi talente. La această expoziţie vor fi desemnate, printre altele: Pâinea Anului, Tortul Anului şi Îngheţata Anului 2012.

În standurile expoziţiei vor mai putea fi văzute cuptoare şi dospitoare de diverse tipuri şi tehnologii pentru brutării, cofetării şi patiserii, utilaje de procesare a aluatului (dozatoare, malaxoare, laminoare, dospitoare etc.), echipamente pentru bucătării profesionale, ingrediente pentru brutării şi cofetării (făină, drojdie, amelioratori, margarină, umpluturi etc., toată gama de alimente pentru unităţile alimentaţia publică (produse de panificaţie, patiserie, cofetărie, paste făinoase, carne şi mezeluri, lactate, conserve etc.), echipamente şi ingrediente pentru noi nişe de afaceri: ciocolaterii, gelaterii artizanale etc., silozuri, echipamente de laborator şi alte utilaje pentru industria morăritului, echipamente şi consumabile pentru igienă şi curăţenie profesională, dotări, mobilier şi idei pentru amenajarea magazinelor de specialitate, design interior, gamă largă de ustensile şi accesorii pentru cofetăria artizanală, ambalaje, articole de unică folosinţă, soluţii de transport şi depozitare, soluţii hardware şi software de gestiune a producţiei, distribuţiei şi vânzărilor, ustensile şi accesorii (tacâmuri, porţelan, veselă, textile), băuturi, cafea şi echipamente profesionale necesare preparării şi servirii acestora;
…şi multe altele.
sursa: business-forum.ro

marți, 3 ianuarie 2012

Recapătă-ți forma și sănătatea după mesele de Sărbători

Dacă ai făcut excese culinare în perioada Sărbătorilor, autorii volumului “Detoxifierea ficatului în 9 zile” te învaţă cum să-ţi echilibrezi organismul şi cum să-ţi recapeţi forma şi sănătatea în timp record, după mesele copioase din aceste zile.

Ziua 1

Mic dejun: Musli şi seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Două pere şi şase migdale.
Prânz: Salată de susan.
Gustarea de după-amiază: Măsline şi suc natural.
Cină: Pilaf, fenicul şi salată mixtă mare.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 2

Mic dejun: Fructe şi salată de seminţe, care să includă şi seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Humus şi crudităţi.

Prânz: Păstrăv cu legume coapte, apoi un iaurt rece.
Gustarea de după- amiază: Rodie sau grepfrut.
Cină: Supă caldă de legume.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 3

Mic dejun: Piure de fructe cu scorţişoară şi amestec de seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Avocado cu suc de lămâie.
Prânz: Pâine neagră de secară.
Gustarea de după-amiază: Porumb şi un cocktail consistent sau suc natural.
Cină: Supă din morcovi şi linte cu foarte multe verdeţuri.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 4

Mic dejun: Cocktail de fructe de pădure.
Gustarea de dimineaţă: Humus şi crudităţi.

Prânz: Supă din morcovi şi linte.
Gustarea de după-amiază: Măr şi o mână de nuci.
Cină: Orez cu sos pesto cu multe verdeţuri.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 5

Mic dejun: Salată de fructe şi seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Pere şi o mână de nuci.
Prânz: Sendviş din piept de pui care să includă şi verdeţuri.

Gustarea de dupăamiază: Guacamole (sos din avocado) cu crudităţi.

Cină: Supă de praz, fasole cannellini şi cartofi.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 6

Mic dejun: Musli şi seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Seminţe de dovleac şi floarea-soarelui şi un fruct după preferinţă.
Prânz: Supă de praz, fasole şi cartofi cu verdeţuri.
Gustarea de după-amiază: Humus şi crudităţi.
Cină: Salată depurativă de fasole şi anghinare.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 7

Mic dejun: Piure de fructe cu scorţişoară, care să includă şi amestec de seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Fructe de sezon şi o mână de alune caju.
Prânz: Salată de susan.
Gustarea de după-amiază: Măsline şi un fruct după preferinţă.
Cină: Cartofi dulci copţi cu supă de fasole.
Băuturi: Suc natural sau un cocktail consistent (se recomandă un suc de morcovi şi unul de fructe de pădure sau pepene, dacă nu ai consumat aceste alimente în cursul zilei), apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 8

Mic dejun: Două felii de pâine prăjită, fără ulei, şi pastă de nuci.
Gustarea de dimineaţă: Măr şi o mână de alune caju.
Prânz: Supă caldă.
Gustarea de după-amiază: Porumb şi humus.
Cină: Ardei umpluţi cu ciuperci şi pastă de muguri de pin cu o salată mixtă mare.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante şi alternative la cafea.
Ziua 9

Mic dejun: Cocktail de fructe de pădure, în care se adaugă seminţe de in.
Gustarea de dimineaţă: Seminţe de dovleac coapte.
Prânz: Somon cu linte, urmat de un nectar din pere.
Gustarea de după-amiază: Măsline şi cocktail sau suc natural.

Cină: Salată cu legume coapte, care să includă şi verdeţuri.
Băuturi: Suc natural de morcovi sau un cocktail consistent, apă din abundenţă, ceaiuri de plante sau alternative la cafea. Sursa: libertatea.ro