marți, 6 decembrie 2011

Bucătarul Alin Urlea transformă orice fruct într-o floare

Arădeanul în vârstă de 33 de ani sculptează forme complicate din orice fel de fruct, chiar şi din cele exotice. Nu este magician şi nici nu are vreo ustensilă specială care să transforme fructele şi legumele în flori deosebite sau chiar în buchete sofisticate.

Cu ajutorul unui singur cuţit, Alin Urlea reuşeşte să creeze adevărate opere de artă. Toate ideile îi vin pe moment şi rar se întâmplă să îşi programeze dinainte vreo sculptură.
„Când văd fructul, îmi vin şi ideile. Rare sunt cazurile în care am o sculptură în fructe stabilită dinainte. De obicei utilizez motive florale, pentru că sunt cele mai spectaculoase“, a declarat Alin Urlea.

Arădeanul este de meserie bucătar, însă pe lângă gastronomie, în urmă cu aproape trei ani, şi-a descoperit pasiunea pentru sculptat în fructe. Fiecare fruct care ajunge în mâinile lui se transformă într-o mică operă de artă. Sculptura unui fruct poate dura trei ore, dar dacă acesta este mai mare, prelucrarea lui poate ajunge şi la cinci ore de muncă. De la boabe de struguri, cireşe, mere sau pere până la lubeniţă, pepene verde, pepene galben, papaya sau mango, Alin a avut de-a face cu de toate. Şi de fiecare dată reuşeşte să vină cu ceva nou. „Cele mai dificile sculpturi au fost cele în fructul dragonului sau Phithaya, care are miezul foarte moale şi care necesită foarte multă migală”, a dezvăluit Alin Urlea.

Mai uşor vara

Alin este gata mereu să facă o demonstraţie a talentului său şi încearcă de fiecare dată să realizeze ceva nou. Acum este solicitat din ce în ce mai des de clienţi din Arad, atât pentru petreceri mai restrânse, cât şi pentru nunţi sau botezuri. Perioada de iarnă este însă ceva mai grea, din cauza faptului că oferta de fructe şi legume este mai redusă.
„Vara este un adevărat spectacol de culori pentru că ai la dispoziţie o grămadă de fructe şi legume. Iarna e ceva mai greu, dar ne descurcăm până la urmă cu fructele exotice”, a spus bucătarul.


„Din floare se naşte fructul care se transformă în floare cu măiestrie şi pricepere“. Acesta este motto-ul după care tânărul se ghidează spre reţeta succesului. „Îmi plac foarte mult florile şi le consider spectaculoase, tocmai de aceea majoritatea motivelor operelor mele reprezintă florile”, a mărturisit Alin Urlea. Singurul regret al autodidactului în domeniu este că nu se organizează niciun concurs de specialitate, la care să poată să îşi etaleze talentul. Sursa: adevărul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu