marți, 25 septembrie 2012

România a doborât recordul: cea mai mare salată din lume are 19.05 tone

Cea mai mare salată din lume are 19.05 tone şi a fost pregătită în Complexul Expoziţional EXPOROM, din Pantelimon, duminică, 23 septembrie 2012. 

Eforturile a peste 1.100 de voluntari, dintre care jumătate elevi ai Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, au fost încununate cu stabilirea unui nou record mondial la categoria Cea mai mare salată din lume, cu aproape 6 tone mai mult decât recordul precedent, reuşit în 2010, de Grecia.

Voluntarii au lucrat timp de 7 ore la prepararea salatei, având la dispoziţie 23 de tone de ingrediente (roşii, castraveţi, salată iceberg, ardei gras, morcovi, ceapă, măsline, ulei de măsline şi sare).
Cunoscuta vedetă radio Liana Stanciu, alături de reprezentantul Guinness World Records, Seyda Subasi Gemici, au dat startul la ora 10.00, în prezenţa ministrului Agriculturii, Daniel Constantin şi a altor personalităţi.

Cel care a tăiat primele legume a fost ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, urmat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Mihai Barbu, proprietarul companiei Salve Club, Peter Krištofovič, directorul economic Kaufland România, Patricia Drăgan, directorul general Exporom, Bogdan Almaşi, respectiv celebrul bucătar Gheorg.

În timp ce tonele de legume umpleau vasul uriaş de 17.92 metri lungime, 2.94 metri lăţime şi 53 cm adâncime, în standurile amenajate în pavilionul EXPOROM se desfăşurau activităţi cu tematică de sănătate şi nutriţie.

Cu excepţia salatei iceberg, a măslinelor şi a uleiului de măsline, toate ingredientele au fost de provenienţă românească. Imediat după deschidere, ministrul Daniel Constantin a declarat că va discuta cu reprezentanţii lanţurilor de supermarketuri pentru a-i determina să amenajeze spaţii speciale destinate comercializării legumelor româneşti.

O mână de ajutor la pregătirea salatei au dat familia lui Mugur Mihăescu, vedeta trupei Vacanţa Mare, turişti din SUA, Slovacia, Serbia şi Bulgaria, dar şi o bunică de 80 de ani, venită alături de nepotul ei. Doamna în etate a fost un adevărat exemplu de hărnicie şi rezistenţă, rămânând până la anunţul oficial.

După ce reprezentantul Guinness a anunţat adjudecarea recordului, salata a fost împărţită celor prezenţi, dar și distribuită oamenilor nevoiaşi. Resturile de legume au fost donate unei ferme de animale din Pantelimon.

Imagini, dar și o prezentare video a evenimentului de doborâre a recordului mondial este disponibilă pe www.exporom.ro/salatarecord.

joi, 20 septembrie 2012

Duminică, 23 septembrie se pregătește salata uriașă de 20 de tone

salata de legume cartea recordurilor
Duminică, 23 septembrie, în Pantelimon, la EXPOROM, România încearcă să intre în Guinness World Records cu Cea mai mare salată din lume. Salata uriașă se va pregăti din 20 de tone de legume. 

Trupa Bere Gratis va susţine un concert la evenimentul de doborâre a recordului mondial ”Cea mai mare salată din lume”. Intrarea este liberă, iar vizitorii și voluntarii au transport gratuit de la stația de metrou Republica.

În 23 septembrie, la Complexul Exporom, în timp ce sutele de voluntari vor prepara cele 20 de tone de legume care vor intra în componenţa Celei mai mari salate din lume, atmosfera va fi animată de concursuri, ateliere, conferinţe şi un concert incendiar Bere Gratis.

Autobuzele Exporom vor transporta gratuit vizitatorii şi voluntarii de la staţia metrou Republica până în incinta Complexului EXPOROM, unde se pregăteşte Cea mai mare salată din lume. Voluntarii care doresc să participe la doborârea recordului mondial sunt rugaţi să se înscrie pe www.exporom.ro/salatarecord.

Vizitatorii sunt aşteptaţi să participe la evenimentele conexe, iar la final, când salata uriaşă va fi pregătită, sunt poftiţi la o porţie din Cea mai mare salată din lume. O parte din această salată va fi donată centrelor de plasament, cantinelor şi mănăstirilor, căminelor de bătrâni.

La pregătirea celei mai mari salate din lume vor fi folosite următoarele ingrediente: 6 tone de roşii, 4 tone de salată verde, 4 tone de castraveţi, 2 tone de ardei, 2 tone de ceapă, 2 tone de morcovi, 400 kilograme măsline, 800 litri de ulei de măsline şi 400 kilograme de sare.

Programul evenimentului este disponibil şi pe www.exporom.ro/salatarecord

08.00 - pe tot parcursul zilei: Autocarele vor transporta vizitatorii de la staţia de metrou Republica.
09.30 -10.00: Sosirea voluntarilor şi organizarea echipelor.
10.00 -18.00: Pregătirea Salatei uriaşe. Spălarea, curăţarea şi tăierea legumelor.
10.00 -18.00: Atelier de creat legume şi fructe din hârtie prin metoda Origami (se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani), Atelier de creat legume şi fructe din hârtie prin metoda Quilling (pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 16 ani), Atelier de desenat şi colorat legume şi fructe (pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani), Atelier de bucătărie vegetariană. Copiii vor putea la rândul lor pregăti salate de legume şi fructe - toate organizate de Asociaţia M.A.M.E.
10.00 - 13.00: Conferinţa “Calitatea vieţii şi nutriţia la vârsta a treia” susţinută de Lector dr. Gabriela Cîrstescu, director executiv al Societăţii Române Alzheimer
11.00 - 18.00: Teatru de păpuşi pentru copii „Piramida alimentelor”, Jocuri şi concursuri pentru copii „Cine ştie, câştigă!”, Lecţii deschise de nutriţie sănătoasă pentru copii, susţinute de Gardianul Sănătăţii, organizate de Asociaţia Familie Sănătoasă
12.00 -14.00: Campania “Copiii în bucătarie”: concursuri şi ateliere de preparat salate pentru copii şi părinţi - Revista BBC Good Food
15.00 - 16.00: Conferinţa “Vreau să slăbesc! Soluţii pentru schimbarea stilului de viaţă” - conferinţă pe tema slăbitului natural organizată de Fundaţia Pentru Tratamentul Obezităţii
15.00 - 18.00: Light Strength Cardio, PortDeBra şi Zumba cu Cornelia Condeescu şi Ovidiu Atanasiu de la World Class
6.00 - 17.00: Conferinţa “De ce avem nevoie de suplimentele nutritive?” - prezentare produse AVITA Premium şi Salve Card
17.00 - 18.00: Conferinţa „Tratamentul chirurgical al obezităţii!” - conferinţă pe tema chirurgiei bariatrice - Fundaţia Pentru Tratamentul Obezităţii
18.00–18.30: Validarea recordului şi acordarea certificatului de atestare Guinness World Records
19.00–20.00: Concert în aer liber susţinut de trupa BERE GRATIS

vineri, 7 septembrie 2012

Test picat: cati vanzatori din 20 au spus multumesc clientului?

O cercetare internationala, facuta de revista Reader's Digest, clasa Bucurestiul pe penultimul loc in Topul Oraselor Politicoase.
Reporterii au umblat in 35 de tari ca sa observe trei gesturi de bun-simt si masura in care acestea se fac in cel mai mare oras din tarile respective (in Canada, au fost testate doua orase.)
Prima proba: cati vanzatori din 20 au spus multumesc clientului, dupa ce acesta a achizitionat ceva din magazin. Proba 2: numarul de oameni care au tinut usa in urma lor pentru persoana care intra dupa ei si (3) ce procent dintre cei care vad ca un om scapa documentele dintr-o mapa se duc sa-l ajute. Bucurestiul a picat testul, din pacate ne aflam la capatul listei...


 Tu ce crezi? Este sau nu un "must" a zice multumesc cumparatorului?
Citeste articolul complet...

marți, 14 august 2012

Kotanyi propune o gama de patru mixuri pentru salate

"Pentru cei care doresc sa manance sanatos, dar si sa se bucure de un adevarat regal al gustului, Kotanyi propune o gama de patru mixuri pentru Salate, creata din ingrediente 100% naturale: Salata Cezar (pentru salata clasica), Salata Italiana (pentru o incursiune culinara in lumea specialitatilor italienesti), Salata Mediteraneana (pentru salatele rafinate specifice tarilor rmediteraneene) si Salata Picanta (cu aroma de chili si paprika).
Prin gama mixurilor pentru Salate, Kotanyi imbogateste cu prospetime meniuri foarte variate si propune noi standarde ale gustului pentru un stil de viata sanatos. Ingredintele naturale ale mixurilor pentru Salate sunt combinate cu maiestrie in proportii care stimuleaza imaginatia gastronomica a iubitorilor de verdeturi."

sâmbătă, 11 august 2012

Se cauta chelneri si programatori...

De mult timp stiam ca a fi chelner sau programator au ceva in comun ;-)

 

In Cluj se cauta chelneri si programatori

Clujul este, din nou, judetul cu cele mai multe locuri de munca vacante din tara (1.212), pe urmatoarele pozitii situindu-se judetul Iasi (631) si Bucurestiul (518). In Cluj cele mai multe slujbe sint disponibile in domeniul HoReCa (hoteluri & restaurante & cafenele), unde se cauta lucratori la bucatarie (84), barmani (46), ospatari (48), ajutori de ospatar (6) si bucatari (8).


In IT se ofera slujbe pentru programatori (60), ajutori de programator (63) si ingineri de sistem (8), in comert sint disponibile slujbe pentru vinzatori (31), lucratori comerciali (23) si operatori comerciali (20), in timp ce in industria confectiilor exista posturi pentru muncitori necalificati (37) si confectioneri-asamblori articole textile (45). Multe slujbe exista si pentru soferi (de autorisme si camionate - 13 posturi, de autocamioane - 59 si ifronisti - 8 ), pentru manipulanti de marfuri (37) si pentru ucenici (54). Informatii despre locurile de munca vacante se pot obtine la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (Cluj-napoca, str. G. Cosbuc nr. 2).

Sursa: Ziarul Faclia

 

joi, 26 iulie 2012

Vezi ce beneficii îți pot aduce fructele de vară

O simplă plimbare prin piață te-ar putea convinge să renunți la multe dintre obiceiurile tale nesănatoase în ceea ce privește alimentația și să începi să consumi fructe proaspete care-și așteaptă cumpărătorii pe tarabe.

Chiar si specialistii recomanda, in aceasta perioada, sa se consume fructe proaspete, cat de multe, pentru bogatia lor de nutrienti atat de necesari sanatatii.

Ca se numeste harbuz - in Moldova - sau lubenita - in partea de sud a tarii - din iulie, de cand incepe sa se coaca, si pana in noiembrie, pepenele rosu poate fi gasit in piete, magazine sau in gramezi uriase pe marginea drumurilor asteptandu-si rabdator cumparatorii.

In stare proaspata, contine o mare cantitate de licopen - un colorant rosu, substanta cu efecte antitumorale in cancerul de prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani si piele, uterin, intestinal. Aceasta substanta care intra in compozitia pepenelui rosu face ca incidenta infarctului miocardic sa scada cu 20-50% la persoanele care consuma frecvent struguri, rosii si pepene rosu.

Perele, zemoase si intens parfumate, au in compozitia lor fructoza din belsug, cel mai dulce zahar natural de care creierul are nevoie mai ales in perioadele de stres. Calciul, fosforul, potasiul, vitaminele din grupul B fac ca aceste fructe sa aiba efect sedativ asupra sistemului nervos.

Perele sunt insa si bune remineralizante, diuretice, depurative, laxative, motiv pentru care sunt recomandate ca adjuvant in tratarea asteniei, anemiei, gutei, durerilor articulare. Perele pastreaza colesterolul in limite normale, ajuta la mentinerea greutatii, stimuleaza imunitatea, daca tinem cont ca aceste fructe dulci si zemoase au in compozitia lor vitaminele A, B1, B2, E, C, caroten, acid folic.

Piersicile sunt dulci, aromate, gustoase, zemoase si hidrateaza organismul, avand un continut de 87% apa. Au in compozitie vitamina A, B, C si E si minerale ca fier, zinc, iod, potasiu si seleniu dar si fitonutrienti, antioxidanti si carotenoizi precum si fibre alimentare.

Piersicile sunt energizante, diuretice, depurative, usor laxative, stimuleaza apetitul si ajuta la intarirea imunitatii organismului. Doua piersici asigura necesarul zilnic de vitamina C, iar prin continutul lor bogat in calciu, fier si potasiu, piersicile intaresc organismul, facandu-l mai rezistent la factorii externi.

Caisele sunt o sursa bogata de vitamina A, C, B1, B2, de fier, calciu si fibre alimentare, fosfor, potasiu si magneziu. Ajuta la combaterea anemiei, distrug celulele canceroase si mentin frumusetea tenului. Un singur fruct asigura organismului 50% din necesarul zilnic de provitamina A.

Mai timid, au inceput sa apara si fructele de padure: murele, zmeura, catina si afinele.

Prefera, in aceasta perioada, fructele romanesti, pe care le gasesti numai la piata, chiar daca nu sunt perfecte si nu stralucesc imbietor precum cele aduse in supermarket-uri, de peste mari si tari. sursa: business-forum.ro

duminică, 22 iulie 2012

Există alimente grase care ajută la slăbit

De-a lungul timpului s-a încetățenit ideea că eliminarea grăsimilor ajută la slăbit, astfel că puțini sunt cei care știu că există alimente grase care ajută în acest demers.

Iata cateva alimente grase, bune in dieta, prezentate de Yahoo Health. Trebuie spus ca toate acestea nu numai ca sunt utile in dieta, dar sunt si foarte gustoase.

Carnea de vita cu grasime. Un raport a dovedit ca acest timp de carne contine o mare cantitate de omega 3, care este recunoscut pentru capacitatea de a reduce riscul bolilor de inima.

Uleiul de masline este bogat in polifenoli, care lupta foarte eficient impotriva cancerului si au capacitatea de a mobiliza depozitele adipoase vechi. Un studiu recent a dovedit ca o dieta bogata in ulei de masline activeaza un mecanism de sinteza a unui hormon responsabil pentru descompunerea grasimilor din organism.

Nuca de cocos este un aliment bogat in grasimi saturate, din care mai mult de jumatate este acid lauric, care are capacitatea de a lupta cu bacteriile si de a imbunatati raportul dintre cele doua tipuri de colesterol. Consumul de ulei de nuca de cocos reduce ritmul de crestere in greutate.

Ciocolata neagra te poate ajuta sa ai un abdomen plat. Un studiu a dovedit ca barbatii care mananca 100 de grame de ciocolata neagra cu doua ore inainte de masa consuma cu 17% mai putine calorii.

Explicatia sta in continutul de acid stearic care are capacitatea de a tine sub control senzatia de foame si de a induce senzatia de satietate mai devreme. Acidul stearic este principalul compus din untul de cacao, ingredient de baza din ciocolata.

Numeroase studii au aratat ca migdalele te pot ajuta sa pierzi mai usor in greutate si asta in ciuda continutului bogat in grasimi. Un studiu a comparat doua diete pe parcursul a sase luni. Un grup a urmat un nivel scazut de grasimi si calorii, primul avand un consum de grasimi limitat la 18%, in aportul total de nutrienti, iar a doua dieta continea un raport de 39 la suta grasime din totalul nutrientilor, suplimentul de grasimi fiind asigurat de consumul de unt de migdale si migdale.

Grupul care a consumat migdale a beneficiat de o scadere in greutate cu 50% mai accentuata.