Studiile
 au arătat că atunci când mâncarea “se integrează în peisaj”, oamenii 
consumă cu 20% mai multă decât în cazul în care aceasta ar fi servită de
 pe o suprafaţă de o culoare contrastantă.
Explicaţia
 oferită de cercetători constă în observarea unei tendinţe generale a 
oamenilor de a-şi umple farfuria inconştient, indiferent de cât de mare 
este. Un contrast mai mare între culori ar atrage aşadar atenţia asupra 
mărimii efective a porţiei.
Tendinţa 
observată este cu atât mai importantă cu cât era cunoscut dintr-o 
cercetare precedentă faptul că, în medie, 92% dintre persoane mănâncă 
toată porţia din farfurie.
Autorii studiului îi sfătuiesc deci pe cei care vor să piardă din greutate să folosească farfurii de culoare foarte deschisă sau foarte închisă pentru a obţine contrastul cu porţiile de paste, cartofi sau orez.
Autorii studiului îi sfătuiesc deci pe cei care vor să piardă din greutate să folosească farfurii de culoare foarte deschisă sau foarte închisă pentru a obţine contrastul cu porţiile de paste, cartofi sau orez.
Citeşte mai mult pe ghimpele.ro

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu