Crescute fără chimicale şi pline de nutrienţi, aceste 10 alimente te vor ţine sănătos întreaga viaţă.
Topul a fost realizat pe baza informaţiilor dintr-o carte inspirată 
de  cercetările lui JI Rodale (1898-1971), omul care a iniţiat 
dezvoltarea  fermelor organice în Statele Unite. Alimentele de mai jos 
conţin  nutrienţi de mare importanţă pentru buna funcţionare a corpului 
uman,  nutrienţi slab prezenţi în alimentaţia modernă, scrie mnn.com. 
Peştele
"Iată  un animal care nu consumă hrană obţinută cu ajutorul 
chimicalelor, cum  se întâmplă în cazul vitelor, de exemplu. Trăieşte şi
 se hrăneşte din  ape pline de minerale", spune JI Rodale. Rodale se 
referă îndeosebi la  peştele de apă sărată. 
Algele 
"Sunt  bogate în potasiu. Se pare că numărul mic de cazuri de rinită 
alergică  din Orient se datorează consumului mare de alge". Pe lângă 
potasiu,  alegele conţin iod, proteine, magneziu şi alte minerale, în 
cantităţi  mai mari decât în cele mai multe din legume. 
Ciupercile
Sporii  prin care se înmulţesc ciupercile sunt "ucişi" de pesticide, 
astfel  încât singura soluţie este creşterea ciupercilor într-un mediu 
organic,  cu îngrăşământ natural. Sunt bogate în fier şi proteine. 
Măcrişul de baltă (Năsturel)
Această plantă nu creşte niciodată cu fertilizatori chimici. Conţine mai mult fier decât spanacul.
Afinele
Afinele  din sălbăticie au mai mulţi antioxidanţi decât cele cultivate, 
însă,  indiferent unde cresc, afinele sunt excelente pentru a contracara
  sensibilitatea la insulină, sensibilitatea care poate duce la diabet. 
Orez sălbatic 
Bogat  în vitamine, fibre şi vitamine B, orezul sălbatic este recoltat 
de  secole, din canoe, de triburile amerindiene care locuiesc în unele 
zone  din Wisconsin, Michigan şi Minnesota. 
Carne de vânat
Animalele  care se hrănesc în sălbăticie, departe de câmpurile tratate, 
au o carne  mult mai sănătoasă. Carnea de vânat nu are hormoni, 
antibiotice şi nici  bacteria rezistentă la antibiotice, întâlnită 
adesea în ferme. Carnea  de vânat are şi mai puţine calorii, mai puţine 
grăsimi saturate şi  niveluri scăzute de colesterol. 
Sirop de arţar
Rodale  recomanda ca zahărul alb să fie scos din alimentaţie, iar omul 
să  consume sirop de arţar. Ai nevoie de doar o picătură de sirop de 
arţar  pentru a îndulci cafeaua sau pentru prăjiturile pe care le faci. 
Oamenii  de ştiinţă au descoperit recent în siropul de arţar 50 de 
compuşi care  lupta cu cancerul şi bolile de inimă. 
Miere
Mierea  e bogată în antioxidanţi şi deseori este folosită ca antiseptic 
la  răni. Conţine fitoestrogeni, iar aceştia previn apariţia cancerului 
de  sân şi de prostată.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu