Crescute fără chimicale şi pline de nutrienţi, aceste 10 alimente te vor ţine sănătos întreaga viaţă.
Topul a fost realizat pe baza informaţiilor dintr-o carte inspirată
de cercetările lui JI Rodale (1898-1971), omul care a iniţiat
dezvoltarea fermelor organice în Statele Unite. Alimentele de mai jos
conţin nutrienţi de mare importanţă pentru buna funcţionare a corpului
uman, nutrienţi slab prezenţi în alimentaţia modernă, scrie mnn.com.
Peştele
"Iată un animal care nu consumă hrană obţinută cu ajutorul
chimicalelor, cum se întâmplă în cazul vitelor, de exemplu. Trăieşte şi
se hrăneşte din ape pline de minerale", spune JI Rodale. Rodale se
referă îndeosebi la peştele de apă sărată.
Algele
"Sunt bogate în potasiu. Se pare că numărul mic de cazuri de rinită
alergică din Orient se datorează consumului mare de alge". Pe lângă
potasiu, alegele conţin iod, proteine, magneziu şi alte minerale, în
cantităţi mai mari decât în cele mai multe din legume.
Ciupercile
Sporii prin care se înmulţesc ciupercile sunt "ucişi" de pesticide,
astfel încât singura soluţie este creşterea ciupercilor într-un mediu
organic, cu îngrăşământ natural. Sunt bogate în fier şi proteine.
Măcrişul de baltă (Năsturel)
Această plantă nu creşte niciodată cu fertilizatori chimici. Conţine mai mult fier decât spanacul.
Afinele
Afinele din sălbăticie au mai mulţi antioxidanţi decât cele cultivate,
însă, indiferent unde cresc, afinele sunt excelente pentru a contracara
sensibilitatea la insulină, sensibilitatea care poate duce la diabet.
Orez sălbatic
Bogat în vitamine, fibre şi vitamine B, orezul sălbatic este recoltat
de secole, din canoe, de triburile amerindiene care locuiesc în unele
zone din Wisconsin, Michigan şi Minnesota.
Carne de vânat
Animalele care se hrănesc în sălbăticie, departe de câmpurile tratate,
au o carne mult mai sănătoasă. Carnea de vânat nu are hormoni,
antibiotice şi nici bacteria rezistentă la antibiotice, întâlnită
adesea în ferme. Carnea de vânat are şi mai puţine calorii, mai puţine
grăsimi saturate şi niveluri scăzute de colesterol.
Sirop de arţar
Rodale recomanda ca zahărul alb să fie scos din alimentaţie, iar omul
să consume sirop de arţar. Ai nevoie de doar o picătură de sirop de
arţar pentru a îndulci cafeaua sau pentru prăjiturile pe care le faci.
Oamenii de ştiinţă au descoperit recent în siropul de arţar 50 de
compuşi care lupta cu cancerul şi bolile de inimă.
Miere
Mierea e bogată în antioxidanţi şi deseori este folosită ca antiseptic
la răni. Conţine fitoestrogeni, iar aceştia previn apariţia cancerului
de sân şi de prostată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu