joi, 10 noiembrie 2011

Un dovleac de peste 60 de kilograme a crescut în curtea unei familii

În curtea unei familii din Suceava a crescut un dovleac uriaş, care are peste 60 de kilograme. Surpriza familiei Grigoraş a fost cu atât mai mare cu cât nu a făcut nimic deosebit pentru a ajuta dovleacul să ajungă atât de mare.

„Terenul pe care a crescut nu l-am mai folosit timp de patru ani, pământul era odihnit. Noi n-am pus niciun fel de îngrăşământ“, a explicat Constantin Grigoraş, pensionarul în curtea căruia s-a produs minunea. Totuşi, bărbatul recunoaşte că meritele cele mai importante îi revin soţiei sale, Maria.

Vor umple o plăcintă

„Ea s-a ocupat de grădină, a udat terenul, l-a prăşit şi a făcut tot ce trebuia. Acesta este cel mai mare dovleac din grădină, dar am mai avut şi alte exemplare care cântăreau zeci de kilograme. Nu s-a mai întâmplat niciodată să avem o astfel de producţie record“, a mărturisit Constantin Grigoraş. Pentru că este extrem de voluminos şi de greu, dovleacul poate fi manevrat cu greu de un singur om, iar ajutorul vecinilor este esenţial.

Un sprijin pe care familia Grigoraş îl aşteaptă şi când va veni vorba de mâncare. Şi asta pentru că soţii Grigoraş doresc să folosească dovleacul pentru a umple cu el o plăcintă. „O să avem să dăm la toţi vecinii şi o să ne mai şi rămână. Dacă vreo plăcintărie este interesată să cumpere dovleac, îi servim cu cea mai mare plăcere“, a precizat suceveanul Constantin Grigoraş. Sursa: adevărul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu