sâmbătă, 8 iunie 2013

Tiramisu inseamna „agata-ma”. Lucruri nestiute despre mancarea de zi cu zi

Croissantul a fost inventat pentru a sarbatori victoria Frantei asupra Turciei, mierea nu se strica niciodata, iar sarea si piperul sunt o combinatie relativ recenta. Jurnalistul Oliver Miller a publicat, pe thoughtcatalog.com, o serie de informatii adunate de el, mai putin cunoscute de publicul larg.

Bomboanele M&M au fost create initial pentru armata americana. Ciocolata si zaharul te tin treaz si alert, exact ceea ce este nevoie intr-un razboi in toi. „Se topesc in gura ta, nu in mana", suna sloganul lor, ceea ce insemna ca degetele nu alunecau pe tragaci cand americanii tinteau catre nemti. Tiramisu este un desert dedicat prostituatelor din Italia. Din nou, cafeaua si zaharul te tin activ pe timpul noptii. Tiramisu inseamna, de fapt, „agata-ma" sau „fa-ma fericita".

Covrigii ar fi fost inventati in 610 Ihr si simbolizeaza impreunarea bratelor pentru rugaciune. Festivale religioase au loc si astazi in sudul Germaniei care aniverseaza covrigul. Localnicii poarta covrigi cu ei si picteaza imaginea produsului pe usa celui iubit.Combinatia dintre sare si piper a fost descoperita tarziu. Sarea exista dintotdeauna, oamenii au avut mereu langa ei sare. Dar piperul a fost o descoperire care s-a lasat asteptata, fiind originar din India. Asa ca inainte de sare si piper, oamenii au incercat tot felul de variante, sare si scortisoara fiind una dintre cele mai populare.Rosiile erau considerate otravitoare in America la 1800. La fel si avocado, pana prin 1920.Coca-Cola continea 9 miligrame de cocaina la pahar. Ingredientul a fost inlaturat in 1903. Inventatorul bauturii sustinea ca vindeca multe boli, printre care si adictia de morfina, migrenele si impotenta.

sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu