joi, 3 noiembrie 2011

Cercetătorii au descoperit că cel mai puternic somnifer este un pahar de suc de cireşe

Dacă suferi de insomnii uită de lapte sau de ceai de muşeţel. Savanţii de la Northumbria University au descoperit că cel mai puternic somnifer este un pahar de suc de cireşe.

Potrivit Daily Mail, această băutură pare să te ajute nu doar să adormi, ci şi să ai un somn liniştit. Pe parcursul monitorizării s-a observat că sucul de cireşe ceşte nivelul de melatonină, hormonul care reglează ceasul biologic al organismului, respectiv al somnului.

Voluntarii implicaţi în această cercetare au fost împărţiţi în două categorii: cei din prima trebuiau să bea 30 de mililitri de suc de cireşe, de două ori pe zi, timp de şapte zile, în timp ce subiecţii din a doua grupă au primit în loc de suc de cireşe o băutură placebo. În timpul somnului participanţii la studiu au fost monitorizaţi cu un aparat care analiza dacă subiecţii se confruntau cu insomnii.

Dr. Jason Ellis, coordonatorul studiului, a precizat că voluntarii care au primit suc de cireşe şi-au îmbunătăţit cu 6% calitatea somnului în doar o săptămână de monitorizare.

În plus, participanţii care au băut suc de cireşe au dormit, în medie, mai mult cu 25 de minute, spre deosebire de restul voluntarilor, dincolo de faptul că au raportat o creştere a calităţii somnului. Cercetătorii subliniază faptul că beneficiile sucului de cireşe se simt în cazul tulburărilor uşoare de somn precum cele care apar dacă schimbăm fusul orar sau în diverse alte situaţii ce presupun ieşirea din rutina obişnuită a somnului. Sursa: gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu