joi, 24 noiembrie 2011

Piaţă ţărănească şi degustări de mâncăruri la M.T.R.

După bunul obicei, Muzeul Ţăranului Român organizează, în preajma sărbătorilor câte un târg cu specific culinar. De această dată. „Piaţa Ţărănească" adună laolaltă, într-o nouă ediţie a târgului de produse naturale, tradiţionale şi meşteşugăreşti, zeci de producători tradiţionali şi meşteşugari iscusiţi. Îi veţi găsi de vineri până duminică, în locaţia cunoscută, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român, între orele 10,00 şi 18,00. Intrarea este liberă.
Ce ne pregătesc organizatorii dar şi meşterii populari din toate zonele ţării? Bunătăţi dintre cele mai gustoase, fie de post, fie de dulce.  Produse de Post: zacuşti de toate felurile, de vinete, de ghebe şi alte conserve de casă de sezon, gemuri şi dulceţuri bucovinene şi maramureşene, vestitele murături ale lui Nea Puiu, pepene galben murat, asortate, conopidă, Increasemere şi pere murate. Printre cele de dulce veţi regăsi: brânzeturi (telemea, brânză de burduf, simplă, în coajă de brad, urdă dulce sau sărată, de oaie, vacă sau capră), caşuri şi caşcaval specifice zonei Argeşului, Branului, caşcaval cu verdeţuri, cu nucă sau cu usturoi şi alte specialităţi, pastramă de oaie sau berbecuţ, preparate din carne de porc, oaie, gâscă, capră, pui de la Botoşani, Iaşi, Argeş, Galaţi, cozonaci delicioşi din Moldova.
Increase


Nici siropurile şi sucurile naturale un au fost uitate: siropuri naturale de muguri de brad, merişoare, din diferite fructe de pădure, sucuri naturale de mere, miere, vin şi palincă, ceaiuri, alifii şi tincturi de leac din Apuseni, sirop de cătină cu miere şi legume de sezon din gospodării ţărăneşti (Jud. Teleorman).
Când vine vorba de dulciuri, copiii sigur îşi vor linge degetele de plăcere după ce vor fi gustat vestita turtă dulce, covrigi de Piteşti şi de Buzău, ciocolată de casă, grilaş, fondante şi halviţă de Arad, dulciuri ungureşti, kurtos kalacs, prăjituri de casă din Muntenia, Maramureş şi Bucovina.
IncreaseDacă vreţi să vedeţi cum se fac delicioasele mâncăruri în mod tradiţional, puteţi face o incursiune şi în zonele de gătit unde puteţi degusta pe loc grătare încinse şi vin fiert, mici, tochitură, mămăliguţă caldă, sărmăluţe de post şi alte bunătăţi de post, pregătite sub ochii voştri de gospodinele de la Hanul Hangiţei, bulz ciobănesc şi pastramă la ceaun de la nea Ardelean.
Nu vor lipsi meşteşugarii care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse artizanale din lemn pentru bucătării de gospodine staşnice, oale de sarmale de ceramică, căciuli, fulare şi alte împletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană din Moldova şi alte obiecte meşterite cu drag şi pricepere.
IncreaseŞi pentru ca invitaţia să fie şi mai atractivă şi convingătoare, organizatorii ne spun că la acest târg totul e pe degustate dar şi mai important, intrarea este liberă! Aşadar, pentru un răsfăţ culinar sau pentru a ne completa rafturile suntem aşteptaţi la Muzeul Ţăranului Român între 25 şi 27 noiembrie , de la ora 10 şi până la ora 18 a serii. sursa: business-forum.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu