marți, 15 noiembrie 2011

Comisia Europeană a autorizat folosirea Steviei ca îndulcitor natural

Comisia Europeană a anunţat luni că a autorizat la scara întregii Uniunii Europene (UE) folosirea Steviei pentru a înlocui aspartamul sau alte edulcorante în alimentele sau băuturile fără zahăr, relatează maxisciences.com.

Cu toate că a pătruns pe piaţa europeană încă de prin 2009, fiind comercializată în supermagazine alături de zahăr şi de alţi îndulcitori, Stevia este actualmente încă destul de puţin utilizată. Dar acest îndulcitor de origine naturală va avea cu siguranţă succes pe piaţă graţie Comisiei Europene, care tocmai a autorizat utilizarea sa în mai multe alimente comercializate în statele Uniunii Europene. Cererea de autorizare a extractului de Stevia Ribaudiana ca aditiv alimentar în alimentanţie a fost depusă în 2007, dar nu a primit până acum un răspuns oficial, precizează cei de la maxisciences.com.

Luni, autorităţile au anunţat într-un comunicat că au adoptat, în fine, o reglementare care autorizează utilizarea Steviei în diverse categorii alimentare, ca urmare a primirii avizului favorabil din partea Agenţiei Europene pentru Securitatea Alimentelor. Această autorizaţie, care va intra în vigoare la 2 decembrie, se referă în special la iaurturi, cereale, băuturi, ciocolate sau la alţi edulcoranţi care vor putea conţine extract de ştevie. Este vorba despre produse nu doar naturale, ci şi cu "zero calorii”. Acest îndulcitor este extras din Stevia Ribaudiana, originară din America de Sud, plantă înrudită cu cele din familia Asteraceae-lor, cum ar fi muşeţelul sau tarhonul. Sursa: jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu