marți, 22 noiembrie 2011

Cuvantul de cod "pizza" - Spioni CIA prinși în Orientul Mijlociu

Mai mulţi spioni CIA au fost prinşi în Orientul Mijlociu în urma unei greşeli care e posibil să le fie fatală. Oficialii americani se tem că aceştia vor fi ucişi.

Surse din serviciile secrete au anunţat că mai mulţi spioni care lucrau pentru CIA în Orientul Mijlociu au fost identificaţi şi capturaţi în Iran şi Liban, potrivit ABC.

Spionii erau informatori plătiţi, recrutaţi de CIA pentru două reţele care aveau drept ţinte Iranul şi gruparea politică şi paramilitară Hezbollah, din Liban. Hezbollah este susţinută politic şi financiar de Iran şi Siria şi este pusă de SUA pe lista grupărilor teroriste.

"Nu cred că îi vom mai vedea vreodată. Tipii ăia sunt foarte răi şi răzbunători", a spus Robert Baer, fost ofiţer CIA, cu experienţă în Beirut în anii 1980.

Angajaţii serviciilor secrete au făcu greşeala fatală de a folosi un cod prea simplu pentru locul de întâlnire. Ofiţerii CIA se întâlneau cu agenţii la Pizza Hut Beirut iar pentru a descrie acest local ei foloseau cuvântul de cod "Pizza". Codul, destul de transparent, a fost citit uşor de agenţii Hezbollah, care au reuşit astfel să destructureze reţeaua CIA. Sursa: adevărul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu