luni, 17 octombrie 2011

Vezi ce alimente îți țin de cald

Alimentele pe care le consumăm au un rol important şi pot fi de mare folos când frigul „ne intră în oase". Iată cele mai „călduroase" mâncăruri.

Supa de pui desfundă nasul

E foarte important să bem lichide în timpul iernii. Din cauza aerului rece şi uscat avem nevoie de hidratare, aşa că este indicat să consumăm cât mai multe lichide calde.

Supele şi ceaiurile ne încălzesc întregul organism. Mai mult, aroma ingredientelor tradiţionale din supă, precum ceapa şi ardeiul, ajunge în vapori şi ajută la desfundarea căilor respiratorii.

Proteinele ne încălzesc

Produsele bogate în proteine ne încălzesc corpul mai bine decât cele bogate în amidon sau grăsimi.

Aşadar, gustoasele tocăniţe de pui, bogate în proteine, ne pot ţine de cald.

Nici carnea de peşte nu trebuie să lipsească din meniul „de iarnă", ea fiind la fel de bogată în proteine ca cea de pasăre.

Condimentele emană căldură în corp

Mâncărurile condimentate sunt cele care emană în corp cea mai mare căldură.

Ele pun sângele în circulaţie şi vă ajută să depăşiţi uşor zilele cu temperaturi foarte scăzute.

Atenţie, însă! Nu abuzaţi de ele pentru a nu afecta stomacul. Sursa: click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu