miercuri, 12 octombrie 2011

Ciocolata scade cu 20% riscul unui accident vascular-cerebral

Un studiu efectuat în Suedia, pe aproximativ 30.000 de femei, arată că 45 de grame de ciocolată pe săptămână scad cu 20% riscul unui accident vascular-cerebral.

Începând din 1997, 30.000 de femei cu vârste cuprinse între 49 şi 83 de ani au luat parte la studiul condus de cercetătorii Institutului Karolinska din Stockholm. Rezultatele cercetării privind efectele consumului de ciocolată asupra sănătăţii au fost publicate în Jurnalul de Cardiologie din Statele Unite.

45 de grame de ciocolată pe săptămână, adică două batoane mici, scad cu 20% riscul producerii unui accident vascular-cerebral în rândul femeilor.

"Cacaua conţine flavonoide, care au proprietăţi antioxidante prin care pot opri oxidarea lipoproteinelor cu densitate mică, cunoscute drept colesterolul «rău» din organism. Ele favorizează bolile cardiovasculare, inclusiv accidentul vascular-cerebral", a declarat autorul cercetării, Susanna Larsson, profesor de epidemiologie nutriţională în cadrul Institutului suedez Karolinska.

Pe parcursul a zece ani de studiu, Larsson a constatat că, în rândul femeilor care au consumat mai multă ciocolată, s-a înregistrat o frecvenţă a accidentului vascular-cerebral de 2,5 la 1.000 de persoane, comparativ cu 7,8 la 1.000 - în rândul femeilor care au mâncat mai puţin de 8,9 grame pe săptămână.

Consumată moderat!

În ciuda acestui beneficiu, profesorul de epidemiologie nutriţională, Susanna Larsson, a atras atenţia că "ciocolata trebuie consumată cu moderaţie, pentru că are în compoziţie grăsimi şi zahăr şi oferă un conţinut caloric mare", informează Reuters.

Totodată, nutriţioniştii recomandă consumul de ciocolată neagră, sau amăruie, care conţine un amestec de cacao de cel puţin 35%. Cantitativ, un pătrăţel dintr-o tabletă este suficient pe zi. Sursă: adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu