marți, 4 octombrie 2011

Fructe care te ajută să slăbeşti

Deşi fructele sunt recomandate în curele de slăbire, nu înseamnă că acestea nu îngraşă! Din acest motiv, consumul trebuie să fie moderat, iar dacă ţineţi o dietă, cel mai bine este să calculaţi cu atenţie caloriile pe care le conţin. Libertatea vă arată câte calorii conţin cele mai ”slabe” fructe.

1.Fructele bune. Acestea au 5% carbohidraţi şi puţine calorii- pepenele verde, grapefruitul, lămâile, cireşele de mai şi merele Renete
2. Fructele care ar putea să vă îngraşe dacă sunt consumate în cantităţi mari: cireşele de iunie, piersicile, caisele, vişinele, pepenele galben, merele golden, prunele de toamnă, kiwi.
3. Fructele de care să vă feriţi! Acestea conţin multe glucide şi peste 100 de calorii/ 100 de grame: strugurii foarte dulci, perele Bergamotte, ananasul, bananele, toate fructele uscate(stafide, caise uscate, prune uscate, curmale, smochine)

Atenţie! Există şi fructe care ard grăsimile şi vă ajută să slăbiţi!
Fructele cu calorii negative sunt cele care vă ajută să scăpaţi de kilogramele în plus. Consumaţi-le periodic şi din plin: căpşunele, coacăzele, clementinele, mango, portocalele, papaya, zmeură. Aceste bunătăţi se consumă, însă, numai între mese, nu ca desert, deoarece conţin zaharuri superioare care sunt absorbite rapid. De asemenea, evitaţi amestecurile de fructe din categorii diferite. De exemplu, dacă nu puteţi să vă limitaţi la un singur fruct, atunci combinaţi-le pe categorii(ex: căpşuni cu zmeură sau portocale cu grapefruit) Sursă: libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu