vineri, 14 octombrie 2011

Ceaiurile de slăbit îți pot afecta sănătatea

Îţi doreşti să slăbeşti? Foarte bine! Numai că, dacă alegi produsele care‑ţi promit că slăbeşti peste noapte, s-ar putea să fii dezamăgită. În plus, ceaiurile de slăbit pot să aibă şi efecte secundare nedorite.

Dietele pe bază de ceaiuri de slăbit sunt metodele cel mai des folosite de fem­eile care vor să dea jos din kilogramele în plus. Ele apelează frecvent la aceste produse din convingerea că plantele n-au cum să ne facă rău. Chiar aşa să fie?

Atenţie la ingrediente!

Cele mai multe ceaiuri de slăbit conţin plante cu efect laxativ, cum sunt senna, cruşin, aloe vera sau revent.

Aceste plante, folosite din vechime pentru vindecarea constipaţiei, pot provoca serioase probleme de sănătate dacă sunt administrate mai mult de şapte zile consecutive.

În plus, plantele cu efect laxativ de acest fel nu ajută la eliminarea caloriilor, pentru că acţionează la nivelul intestinului gros, pe când cea mai mare parte a caloriilor sunt absorbite în intestinul subţire.

Pe termen lung, ele pot bloca absorbţia grăsimilor în organism. Printre efectele adverse ale ceaiurilor de slăbit cu efect laxativ sunt crampele stomacale, stările de greaţă, diareea, stările de leşin şi deshidratarea. Folosirea excesivă a laxativelor duce la constipaţii severe, deoarece colonul nu mai funcţionează fără ajutorul lor.

Ceaiurile antiadipoase sunt mai sigure?

Ceaiurile antiadipoase, combinate cu dietă şi sport, pot fi folosite în cure de cel mult trei săptămâni.

Ele sunt puternic diuretice şi depurative, dar pot duce şi la deshidratare sau la pierderea mineralelor din corp.

În lipsa unei diete hipocalorice şi a exerciţiilor fizice, scăderea în greutate va reflecta eliminarea lichidelor şi a masei musculare, nu diminuarea stratului adipos.

Scăderea masei musculare duce la încetinirea metabolismului. Urmarea? În timp, nu mai au ­niciun efect curele de slăbire. Sursa: click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu