sâmbătă, 22 octombrie 2011

Campionatul de Gatit in Aer Liber, la Bucuresti

Campionatul International de Gatit in Aer Liber este o competitie Continentala si este certificata de catre World Association Of Chefs Societies (WACS) si va avea loc intre 21 - 23 octombrie, in parcarea de la Plaza Romania

Toate distinctiile si titlurile acordate in cadrul concursului sunt recunoscute in peste 90 de tari!
Asociatia Culturala Euro Est Alternativ organizeaza intre 21 - 23 octombrie 2011 Campionatul International de Gatit in Aer Liber - Editia Bucuresti.

Ca si la celelalte editii, organizatorii au invitat pe langa specialistii culinari din Romania si maestri bucatari recunoscuti la nivel international. Printre invitati se numara maestrii: Charlie Fadida (capitan al echipei olimpice a Israelului), Elena Schramko (organizatoarea Cupei Kremlinului), Guido Debono (presedintele Asociatiei Bucatarilor din Malta), Hay Schwartz (presedintele Asociatiei Bucatarilor din Israel), Spyros Dimitriou (consultant gastronomic), Reuven Harel (presedintele de onoare al Asociatiei Bucatarilor din Israel), Jyrki Yli-Uotila (presedinte Eurotoques Finlanda), Thomas Gugler (Vice-Presedinte al Asociatiei Bucatarilor din Arabia Saudita), Razvan Cucui (redactor-sef Bucataria pentru toti), Uica Mihai (prezentator TVR Timisoara), Cosmin Zidurean (prezentator TVR1) si multi altii.

Evenimentul se adreseaza atat bucatarilor profesionisti, ce au mai participat si la alte competitii gastronomice si au experienta in acest domeniu, cat si amatorilor care gatesc din placere si vor sa ia parte la acest eveniment. Regulile sunt in conformitate cu standardele World Association of Chefs Societies, Asociatia Culturala Euro Est Alternativ fiind certificata de catre organizatie si respectand intocmai cerintele existente la nivel international. Intr-o astfel de "intrecere a celor mai bune bucate" toata lumea are de castigat si mai ales de invatat. Ca si la celelalte evenimente organizate de A.C.E.E.A. si de data aceasta vor fi pregatite demonstratii culinare pe scena, concerte si doua demonstratii-record cu peste 4 000 de portii oferite gratuit publicului.

Toata lumea este asteptata sa ia parte la cel mai mare eveniment gastronomic al anului!
Competitie Gastronomica Continentala

Cel mai interesant, incitant, provocator proiect culinar din Romania!
Organizatorii evenimentului:
Asociatia Culturala Euro Est Alternativ
Co-organizatori:
Familia Toneli, Plaza Romania, World Association of Chefs Societies.

Programul competitiei:

Sambata, 10 septembrie 2011
A. Clasa Preparate Culinare Reci
Duminica, 11 septembrie 2011
B. Clasa Gatit in Aer Liber
1 Sectiunea Platouri festive, Antreuri 1 Sectiunea Plita
2 Sectiunea Dulciuri si Patiserie 2 Sectiunea Gratar
3 Sectiunea Creatie 3 Sectiunea Ceaun
4 Sectiunea Meniu Alternativ 4 Sectiunea Creatie
Premiile principale ale Competitiei
1.Cupa Clasei Preparate Culinare Reci
2.Cupa Clasei Gatit in Aer Liber
Se vor premia toti castigatorii sectiunilor clasati pe locurile I,II,III


Componenta Juriului

Comisie de evaluare pentru profesionisti (minim 5 persoane - specialisti in gastronomie)
Comisie de evaluare pentru amatori (minim 5 persoane - specialisti in gastronomie)
Comisie Somelieri - comisie de evaluare pentru
asocierea preparatelor culinare cu bauturile (minim 3 persoane specialisti in vinuri)


Criteriile de evaluare
1.Gustul produselor culinare (maxim 10 puncte)
2. Prezentarea produselor culinare in forma finala (maxim 10 puncte)
3. Dexteritatea concurentului (maxim 10 puncte)
4. Igiena concurentului (maxim 10 puncte)


Evaluarea premiilor
Intre 1 si 25 puncte - diploma de participare
Intre 25 si 30 puncte - medalie de bronz
Intre 30 si 35 puncte - medalie de argint
Intre 35 si 40 puncte - medalie de aur
Concurentul care se apropie cel mai mult de 40 puncte castiga Cupa sectiunii
Concurentul care castiga cele mai multe Cupe de sectiuni, castiga si Cupa etapei
Concurentul care castiga cele mai multe Cupe de etape, castiga si Cupa Campionatului

Programul evenimentului

Vineri, 21 Octombrie

16.00 - Festivitatea de deschidere a evenimentului
16.10 - Lansarea Muzeului de Obiecte Viticole Gastro
16.20 - Gastro - show Mihai Uica
16.30 - Gastro - show Palestina
17.30 - Gastro - show Albania
18.30 - Gastro - show Israel
19.30 - Gastro - show Cristi Sora, Chef TV Paprika
20.30 - Parada Somelierilor
21.00 - Gastro - show Jyrki Yli - Uotila
22.00 - Inchiderea programului


Sambata, 22 Octombrie

10.00 - Inscrierea concurentilor
11.00 - Preluarea standurilor de catre concurenti
12.00 - Startul competitiei de Preparate Culinare Reci
13.00 - Record Gastronomic International - Gulas Secuiesc
13.15 - Grupul Fargolino
13.45 - Trupa Mini Trouble Crew
14.15 - Gastro - show Mihai Uica
15.00 - Gastro - show Razvan Cucui
16.00 - Gastro - show Egipt
17.00 - Finalizarea Recordului/ Certificarea Internationala a Recordului/ Impartirea a 2 000 portii catre public
18.00 - Gastro - show Antonio Passarelli
18.45 - Concurs de spalat viteza a tigaii uriase
19.00 - Gastro - show Charlie Fadida
20.00 - Concert Sensor
20.45 - Parada Somelierilor
21.00 - Ceremonia de Decernare a Premiilor

Duminica, 23 Octombrie

9.00 - Inscrierea concurentilor
10.00 - Preluarea standurilor de catre concurenti
11.00 - Startul competitiei de Gatit in Aerul Liber
12.00 - Record Gastronomic International - Ghiveci Macelaresc
12.30 - Grupul Fargolino
13.00 - Trupa Trbl Crew
13.30 - Gastro - show Alexandru Nagy
14.15 - Jurizarea echipelor de concurenti
15.00 - Gastro - show Irina Hriapca
16.00 - Gastro - show Nelu Fatol
17.00 - Finalul Competitiei de Gatit in Aer Liber
18.00 - Finalizarea Recordului/ Certificarea Internationala a Recordului/ Impartirea a 2 000 portii catre public
18.15 - Concurs de spalat viteza a tigaii uriase
19.00 - Gastro - show Spyros Dimitriou
20.00 - Concert ALIAS
21.00 - Parada Somelierilor
21.30 - Ceremonia de Decernare a Premiilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu