miercuri, 18 aprilie 2012

Condimentul care previne atacurile de cord

Curry, un condiment des întâlnit în bucătăria indiană şi chineză, previne apariţia atacurilor de cord în rândul pacienţilor care au suferit o intervenţie de bypass.

Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Chiang Mai University, din Thailanda. Potrivit oamenilor de ştiinţă, acest condiment are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare, informează Daily Mail.

Deşi operaţia de bypass are scopul de a ajuta la irigarea mai bună a muşchiului inimii cu sânge, această intervenţie nu este lipsită de riscuri, printre ele numărându-se apariţia unui atac de cord.

În urma testelor realizate, savanţii din Thailanda, coordonaţi de Wanwarang Wongcharoen, au constatat că acest condiment are capacitatea de a diminua considerabil apariţia unui atac de cord.

Astfel, aceştia promit ca pe viitor să scoată pe piaţa farmaceutică un medicament care să aibă la bază substanţele active din curry.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au monitorizat 121 de pacienţi care au suferit o operaţie de tip bypass în perioada 2009 - 2011. Voluntarii incluşi în cercetare au fost împărţiţi în două grupuri: unii primeau un supliment care conţinea curry, iar ceilalţi erau trataţi cu placebo.

La finalul monitorizării s-a constatat că subiecţii care au primit curry prezentau un risc cu 60% mai mic de a suferi un atac de cord, în timp ce participanţii care au fost trataţi cu placebo prezentau un risc cu 30% mai mic de a se confrunta cu un atac de cord.

Deşi primele rezultate au fost îmbucurătoare, Wanwarang Wongcharoen a precizat că studiul este abia la început, iar pe viitor vor continua să cerceteze efectele acestui condiment asupra bolilor cardiovasculare.

Curry ar trebui folosit cât mai des la gătit, deoarece este benefic chiar şi pentru oamenii sănătoşi.

Previne apariţia bolilor de inimă şi ţine sub control afecţiunile cardiovasculare în rândul pacienţilor care au fost deja diagnosticaţi cu aceste boli", a spus Jawahar Mehta, medic cardiolog de la University of Arkansas for Medical Sciences, care nu a fost implicat în studiu. Sursa: www.gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu