marți, 17 aprilie 2012

Condimentele au o serie de beneficii pentru sănătatea organismului tău

condimente beneficii pt sanatatea organismului femeie bucatar
Tu cu ce condimentezi carnea, cu ceapă, usturoi şi piper? Se poate şi mai bine de atât: adaugă cimbru, rozmarin, susan sau coriandru. Aceste condimente dau o savoare aparte bucatelor şi au multe beneficii pentru sănătate.
Cimbrul

conţine timol, un ulei esenţial cu puternic efect antiseptic, antibacterian şi antioxidant, care combate infecţiile de la nivelul gâtului, tusea, bronşita şi astmul, dar şi infecţiile renale
te scapă de crampe abdominale şi deranjamente intestinale
previne gastrita.

Susanul

are proprietăţi antiinflamatoare (acestea îl recomandă în special celor care suferă de artrită reumatoidă)
ajută la digerarea grăsimilor şi a glucidelor
menţine sănătatea oaselor (e recomandat în dieta persoanelor care au osteoporoză)
reglează tensiunea arterială
combate insomnia şi durerile de cap
ajută digestia, prin conţinutul bogat în fibre
asigură sănătatea inimii.
condimente din grădină bune pentru sănătate

Coriandrul

are efect diuretic
ajută digestia şi previne stările de greaţă
distruge Salmonella şi E.coli, două dintre cele mai agresive bacterii ce provoacă toxiinfecţii alimentare
alină durerile musculare
tratează diabetul
asigură sănătatea inimii şi a vaselor de sânge.

Rozmarinul

calmează cefaleea, durerile menstruale şi pe cele produse de digerarea dificilă a grăsimilor
regenerează podoaba capilară
fortifică organismul (de aceea, este recomandat în mod deosebit în perioadele de convalescenţă)
susţine funcţionarea inimii, stimulează memoria şi te ajută să îţi controlezi emoţiile
combate procesele de îmbătrânire prematură
dă energie şi o stare de optimism. Sursa: libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu