vineri, 13 aprilie 2012

Aproape o jumatate dintre romani respecta Postul Pastilor

postul pastilor si de craciun
Aproape o jumatate dintre romani tin post, in special inainte de Paste si de Craciun, arata un studiu realizat de Mercury Research, sursa citata de Mediafax. Cei mai multi o fac din credinta, iar peste un sfert respecta durata integrala a perioadei impuse de canoane.

Potrivit aceluiasi studiu, 88% dintre cei care postesc tin Postul Pastilor, 77% - pe cel al Craciunului, iar 45% - Postul Adormirii Maicii Domnului. Alte sarbatori mentionate de cei care postesc sunt Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, tinut de 39% dintre respondenti, si Ajunul Botezului Domnului (27%).

  
Cei mai multi dintre romanii care nu tin post explica asta prin faptul ca nu reusesc (35%), alti 25% nu considera necesar, iar 13% invoca probleme de sanatate.  La oras, un numar mai ridicat de persoane tin post, in primul rand, pentru detoxifierea organismului, in timp ce, la sate, doar 2% au acest motiv principal. In acelasi timp, obiceiul in familie legat de post este mult mai prezent in mediul rural decat in cel urban, arata acelasi studiu. De asemenea, cei mai multi dintre cei care tin post (77%) spun ca nu consuma bauturi alcoolice in perioada respectiva.

Sursa: Antena 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu