marți, 19 iunie 2012

Vezi de ce CULOAREA FARFURIEI te ajută SĂ SLĂBEŞTI

Deşi majoritatea reţetelor de slăbit ne învaţă ce alimente-minune ar trebui să mâncăm, recent, cercetătorii i-au sfătuit pe cei ce vor să piardă din greutate să acorde mai multă atenţie farfuriilor alese pentru servitul mesei.
Studiile au arătat că atunci când mâncarea “se integrează în peisaj”, oamenii consumă cu 20% mai multă decât în cazul în care aceasta ar fi servită de pe o suprafaţă de o culoare contrastantă.
Explicaţia oferită de cercetători constă în observarea unei tendinţe generale a oamenilor de a-şi umple farfuria inconştient, indiferent de cât de mare este. Un contrast mai mare între culori ar atrage aşadar atenţia asupra mărimii efective a porţiei.
Tendinţa observată este cu atât mai importantă cu cât era cunoscut dintr-o cercetare precedentă faptul că, în medie, 92% dintre persoane mănâncă toată porţia din farfurie.

Autorii studiului îi sfătuiesc deci pe cei care vor să piardă din greutate să folosească farfurii de culoare foarte deschisă sau foarte închisă pentru a obţine contrastul cu porţiile de paste, cartofi sau orez.
Citeşte mai mult pe ghimpele.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu