marți, 6 decembrie 2011

Șase erori de evitat ca să nu te mai îngrași

Ai observat că în ultima perioaăa ai început să iei proporții? Dacă nu vrei să începi o cură de slăbire, mai ales că se apropie sărbătorile, iar tentațiile culinare sunt mari, este suficient să eviți anumite greșeli alimentare pentru a slăbi. Iată care sunt cele șase erori pe care nu trebuie să le mai faci de acum încolo ca să revii la greutatea ta normală.

Mâncatul pe fugă
Un obicei des intalnit, mancatul pe graba este o greseala care costa. De ce? Pentru ca inghitirea unui sandvici in viteza nu lasa timp creierului sa savureze alimentele. Rezultatul: acesta nu mai declanseaza semnalul de satietate si organismul nu mai este prevenit ca trebuie sa se opreasca. Asadar, vei continua sa mananci si sa consumi inevitabil un surplus de calorii.
Consumul de calorii lichide
Caloriile lichide aduse de alcool, cafea cu lapte, sucuri de fructe si alte bauturi acidulate contribuie la cresterea in greutate. Un studiu american a demonstrat ca bauturile indulcite nu influenteaza senzatia de satietate. In consecinta, se asimileaza calorii, iar foamea va persista. Cifre bine de retinut: un pahar de suc de struguri de 150 ml are 99 de calorii, unul de suc natural de portocale fara pulpa are 155 de calorii, 150 ml de vin rosu are 104 calorii etc.
Gesturi mecanice
Cele mai multe persoane cad victime asa-numitei "amnezii nutritionale". Ce inseamna asta? Faptul ca mancam fara sa fim atenti, ducem alimentele la gura cu un gest mecanic, uitandu-ne la televizor sau citind o carte, de exemplu. Atentie! Este una dintre cele mai sigure modalitati de a te ingrasa. Creierul, absorbit de ceea ce privesti sau descifrezi, nu percepe cantitatile asimilate, de aici inevitabilul suplus de calorii.
Portii copioase
Ne-am obisnuit din ce in ce mai mult cu portii de mancare copioase, mai ales atunci cand mergem la un restaurant care propune formula de "bufet suedez". Trebuie sa ai mereu in vedere faptul ca organismul tau nu necesita in mod real, zi de zi, cantitati atat de mari. O femeie are nevoie de 1.800 pana la 2.600 de calorii pe zi, iar un barbat de la 2.000 pana la 3.500 de calorii. Sfat: nu uita ca nu esti obligata sa termini de mancat tot ce ai in farfurie (asculta-ti semnalul de satietate!).
Imbogatirea salatelor cu "suplimente"
Multe persoane au tendinta de a pune in salate crutoane, cuburi de branza sau de sunca etc. Aceste mici "suplimente" cantaresc greu in balanta. Desigur, dau gust salatei, dar contin destul de multe calorii. Rezultatul: salata ta dietetica va deveni mai bogata in calorii decat un sandvici. De exemplu, o felie de bacon prajita are 43 de calorii, iar 40 de grame de feta (45% grasime) - 106 calorii.
Neglijarea micului dejun
S-a demonstrat faptul ca persoanele care nu mananca dimineata sunt mai grase. Uneori suntem tentate sa credem ca daca sarim peste o masa limitam numarul de calorii dintr-o zi. Persoanele care iau mai putin de trei mese pe zi ajung ca, la final, sa asimileze mai multe calorii. Aceasta este conluzia unui studiu la care au participat aproximativ 7.000 de barbati si femei. Sfat: stai departe de produsele de patiserie si prajituri, care sunt bogate in grasimi saturate, lipide care, pe langa faptul ca ingrasa, ingroasa arterele. Sursa: cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu