joi, 15 decembrie 2011

Leacuri care te ajută dacă întreci măsura la mâncările de sărbători

După ce te ţii departe de mâncărurile „de dulce" în timpul postului, mesele festive de Crăciun şi de Anul Nou pot deveni periculoase pentru sănătate. Iată câteva leacuri care te vor ajuta în cazul în care vei fi obligat să „forţezi nota".
Pelinul
Uleiul volatil şi substanţele cu efect antibacterian, care îi dau gustul amar (tuiol, pinen, artamarină), fac din pelin o plantă medicinală ideală pentru perioada de Sărbători în care ficatul este pus la încercare de consumul excesiv de alimente.

Nu doar infuzia de pelin stimulează şi revigorează ficatul, eliminând toxinele acumulate, ci şi pulberea. Cu un sfert de oră înainte de mesele principale, ia o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin, ţine-o sub limbă, apoi înghite.

Extractul de struguri

Pentru buna funcţionare a ficatului şi pentru regenerarea celulelor hepatice, este de ajutor extractul din sâmburi de struguri.

Extractul îl găseşti sub formă de picături sau de capsule în magazinele cu produse naturiste. Cura cu extract de struguri ţine 3-4 luni, timp în care iei o capsulă zilnic sau şase picături de trei ori pe zi.

Ridichea neagră

Curăţă impurităţile acumulate de organism şi ajută în perioada de tratare a tulburărilor hepatice. Este vorba despre siropul de ridiche neagră, pe care-l poţi face singur acasă.

Mai întâi, taie ridichile rondele, apoi aşază straturi de felii pe fundul unui vas şi acoperă-le cu zahăr. Lasă câteva zile la macerat, până se formează un sirop gros. Bea din el zilnic trei linguri, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de o lună.

Secară

Un remediu recomandat chiar şi celor care suferă de hepatită, boală acută, infecţioasă a ficatului, este secara, sub formă de decoct.

Îţi trebuie 30 de grame de secară şi o cană de apă rece. Bea două căni de decoct pe zi. El acţionează asupra ţesutului hepatic şi favorizează refacerea integrală a celulelor ficatului.

Pătrunjelul

De patru ori mai bogat în vitamina C decât portocala, pătrunjelul ajută la regenerarea celulelor hepatice, la eliminarea toxinelor şi la reducerea congestiei ficatului. Cel mai bine ar fi să consumi pătrunjelul în stare crudă, mărunţit şi adăugat în mâncăruri sau salate. Sursa: click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu