vineri, 11 mai 2012

"Dieta lui Dumnezeu” sau cum să SLĂBEŞTI cu ajutorul Bibliei

Deşi sunt catalogaţi ca fiind oamenii care mănâncă cel mai des de la fast-food, americanii sunt inventivi în ceea ce priveşte modul de a slăbi. Noua tendinţă care agită SUA este “Dieta lui Dumnezeu”, o cură de slăbire bazată pe principiile biblice.

Aceasta dietă a devenit cunoscută după ce Jordan Rubin a scris cartea “Dieta Creatorului”. Jordan suferea de boala Crohn şi a încercat să găsească un tratament, astfel descoperind un regim alimentar concentrat pe credinţa în Dumnezeu.

“Majoritatea oamenilor slăbesc până la 10 kilograme cu ajutorul dietei care durează 40 de zile. ‘Dieta lui Dumnezeu’ nu este doar o cură de slabire, ci şi un plan pentru a avea o stare de bine pe parcursul vieţii”, a declarat Jordan Rubin.

Dieta colportează idei din Biblie, anume că unele mâncăruri sunt interzise, fiind considerate “necurate”. Planul nutriţional vizează reducerea toxinelor, fiind alcătuit în funcţie de legile vechi evreieşti dietetice.

“Călătoria lui Jordan este dovada că Dumnezeu este iubitor şi atent. Dumnezeu l-a încercat pe Jordan, apoi l-a pus în poziţia de a influenţa într-un mod pozitiv vieţile a milioane de oameni. Singurul său scop este să salveze oamenii din lanţurile bolii şi ale slăbiciunii“,  prezintă un extras din prefaţa cărţii, scrisă de pastorul Charles F. Stanley.

Printre principiile “Dietei lui Dumnezeu” se numără:

- interzicerea consumului cărnii de porc şi a slăninei;
- alimentele integrale, organice, carnea roşie, carbohidraţii şi unele grăsimi saturate, broccoli, conopida, fructele de pădure, strugurii, seminţele, nucile, anumite cereale sau legume, peştele, lactatele;
-  alimentele care trebuie să fie consumate în starea lor naturală – neprelucrate, nerafinate şi netratate cu pesticide sau hormoni;
-  evitarea pastei de dinti cu fluor şi supraexpunerea la câmpuri electromagnetice, cum ar fi telefonul mobil sau cuptorul cu microunde; sursa: ghimpele.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu